'Drama in de maak voor Robin van Persie'

'Drama in de maak voor Robin van Persie'
Dinsdag 22 oktober 2024 - 13:00   I   door Redactie

Robin van Persie beleeft een moeizame start als trainer van sc Heerenveen. De Friezen verloren afgelopen weekend opnieuw, dit keer met 3-0 tegen NEC. Met slechts acht punten uit negen wedstrijden staat Heerenveen op een teleurstellende zestiende plaats in de Eredivisie. Johan Derksen uitte in Vandaag Inside scherpe kritiek op de prestaties van de oud-spits, al ziet hij ook een leerproces.

Volgens Derksen is Van Persie met veel enthousiasme begonnen, maar komt hij nu tot de realisatie dat het trainersvak meer inhoudt dan alleen aantrekkelijk voetbal brengen. "Hij wordt nu in recordtijd een echte trainer door alle beginnersfouten die hij maakt", zegt Derksen. Een van de fouten die hij benoemt, is het wisselen van de keepers, wat de ploeg geen goed heeft gedaan.

Onrust

Met slechts twee overwinningen, twee gelijke spelen en vijf nederlagen heeft Van Persie nog geen stabiele basis gevonden voor zijn team. Volgens Derksen is het duidelijk dat de tegenvallende resultaten hun tol eisen: "Je ziet aan zijn gezicht dat hij eronder lijdt. En hij heeft meer krediet dan een gewone trainer. Maar ook in Heerenveen wordt het dadelijk onrustig.”

Poll: Ben jij fan van Van Persie?

TAGS  I  Robin van Persie  I  sc Heerenveen  I  Johan Derksen

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024