Kompany onthult: "Niemand wist dat wij dit deden bij Anderlecht"

Kompany onthult:
Woensdag 23 oktober 2024 - 12:00   I   door Redactie

Het is een grote avond voor Vincent Kompany. Zijn Bayern München neemt het op tegen het sterke FC Barcelona, en het belooft een ware test te worden voor de Belgische coach. Maar tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd liet Kompany de spanning even achter zich toen hij terugdacht aan zijn jeugd bij RSC Anderlecht. De glimlach op zijn gezicht verraadde dat hij even terug in de tijd ging.

Kompany groeide op bij Anderlecht, van zijn zesde tot zijn twintigste, en het is duidelijk dat die tijd hem heeft gevormd. "Ik zat bij Anderlecht van mijn zesde tot mijn twintigste. Er was een sterke band tussen Anderlecht en Ajax, met een vergelijkbare jeugdfilosofie. Niet veel mensen wisten dit in Europa, maar we keken in de bus naar video’s van Johan Cruijff", aldus Kompany.

De invloed op zijn stijl als coach

Nu, jaren later, is Kompany zelf aan het roer bij een Europese grootmacht en geeft hij diezelfde visie door aan zijn spelers. Aanvallend combinatievoetbal en een hoog tempo zijn zijn handelsmerken geworden. Zijn spelers luisteren aandachtig naar hem, iets wat volgens velen niet verwonderlijk is. Hij is een man met een duidelijke visie en een verleden dat doordrenkt is van de pure liefde voor het spel.

Poll: Wordt Kompany een topcoach zoals Guardiola?

TAGS  I  Anderlecht  I  Vincent Kompany  I  Bayern München

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024