Sinds zijn overstap naar Saudi-Arabië heeft Ronaldo dit belachelijke bedrag al verdiend

Sinds zijn overstap naar Saudi-Arabië heeft Ronaldo dit belachelijke bedrag al verdiend
Dinsdag 22 oktober 2024 - 17:00   I   door Redactie

Cristiano Ronaldo heeft sinds zijn vertrek bij Manchester United en zijn overstap naar Al Nassr aan het einde van 2022 een ongekend bedrag verdiend. Na zijn terugkeer naar Manchester United in 2021, waar hij in zijn eerste seizoen 24 doelpunten in 38 wedstrijden maakte, liep het in zijn tweede seizoen mis.

 Een conflict met coach Erik ten Hag en een controversieel interview met Piers Morgan zorgden ervoor dat zijn contract in november 2022 met wederzijdse instemming werd beëindigd.

Hoewel hij aanbiedingen uit Europa had, koos Ronaldo ervoor om naar Saoedi-Arabië te vertrekken en tekende hij bij Al Nassr. Met een salaris van naar verluidt 212 miljoen euro per jaar werd hij de best betaalde voetballer ter wereld. Dit komt neer op ongeveer 40 miljoen per week.

Sinds hij officieel op 1 januari 2023 bij Al Nassr aansloot, heeft Ronaldo al zo'n 394 miljoen euro verdiend. In zijn 80 optredens voor de club heeft hij maar liefst 73 keer gescoord. Naast zijn salaris bij Al Nassr, heeft Ronaldo nog inkomsten uit lucratieve sponsorcontracten met onder andere Nike en zijn eigen zakelijke ondernemingen, zoals hotels en een kledinglijn.

Eigen kanalen

Ronaldo lanceerde onlangs ook zijn eigen YouTube-kanaal, ‘UR’, waarmee hij zijn wereldwijde fanbase verder wil bereiken. Met 65,3 miljoen abonnees en meer dan een half miljard views, verdient hij ook via advertenties op zijn kanaal.

Poll: Vind jij dit nog normaal?

TAGS  I  Cristiano Ronaldo  I  Al-Nassr

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024