Bondscoach Tedesco heeft geen keuze meer: "Opvallende Courtois-ingreep"

Bondscoach Tedesco heeft geen keuze meer:
Woensdag 23 oktober 2024 - 15:00   I   door Redactie

Bondscoach Domenico Tedesco doet het in de Nations League zonder zijn drie grote namen: Thibaut Courtois, Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne. Om allerlei redenen zijn ze er momenteel niet bij.

Courtois was er ook al niet bij tijdens het EK. Dat heeft te maken met een dispuut met de bondscoach en klaarblijkelijk raakt dat niet opgelost. De doelman nam afscheid van de nationale ploeg. Of hij nog terugkeert, is koffiedik kijken.

Lukaku wil zeker nog naar het WK van 2026 in de Verenigde Staten, maar wil ook even niet meer afzakken naar de nationale ploeg. Kevin De Bruyne was razend na de wedstrijd tegen Frankrijk en blijft nu ook even weg. Het maakt dat het verre van rustig is rond de nationale ploeg, want de bondscoach heeft ook niet bepaald veel krediet meer.

Rond de tafel

Volgens oud-bondscoach Marc Wilmots moet Tedesco zo snel mogelijk rond de tafel met deze grote namen, ook met Courtois. "Wat zeker is, is dat de jongeren Romelu, Thibaut en Kevin nodig hebben. Het zou zonde zijn om het zonder hen te doen. Ze moeten allemaal eens rond de tafel zitten en veel zaken zullen een stuk duidelijker zijn", aldus Wilmots op de RTBF.

Poll: Zou jij Courtois weer proberen rond de tafel te krijgen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco  I  Thibaut Courtois  I  Marc Wilmots

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024