Coach van AC Milan: "Dat deed Club Brugge heel goed"

Coach van AC Milan:
Woensdag 23 oktober 2024 - 16:00   I   door Redactie

Club Brugge reisde vol vertrouwen af naar San Siro, in de hoop AC Milan te verrassen. De landskampioen begon sterk aan de wedstrijd en creëerde al in de eerste tien minuten enkele grote kansen. Toch ontbrak het aan efficiëntie, en dat bleek uiteindelijk fataal.

AC Milan kwam tien minuten voor rust op voorsprong dankzij een verrassende rechtstreekse hoekschop van Christian Pulisic. De situatie verslechterde voor Club toen Onyedika enkele minuten later rood kreeg, waardoor de Belgen met tien verder moesten. Toch was dit volgens Paulo Fonseca, coach van Milan, niet het moment waarop de wedstrijd kantelde.

Invallers maken het verschil

Fonseca gaf na afloop aan dat het duel pas echt veranderde toen hij Noah Okafor en Samuel Chukwueze inbracht. "Zij brachten energie en verhoogden de intensiteit", vertelde hij aan Sport Mediaset. Okafor stond nauwelijks op het veld toen hij Reijnders in staat stelde om de 2-1 te maken, waarna Chukwueze met een assist de 3-1 voorbereidde na balverlies van De Cuyper.

Over de eerste helft kon Foseca niet tevreden zijn. "We speelden zonder intensiteit", zei hij. "De balcirculatie was veel te traag tegen een ploeg die goed laag verdedigde."

Poll: Zat er meer in voor Club Brugge?