'Frenkie de Jong-schandaal bij Barcelona'

'Frenkie de Jong-schandaal bij Barcelona'
Dinsdag 22 oktober 2024 - 21:00   I   door Redactie

In de klinkende 5-1 overwinning van FC Barcelona op Sevilla afgelopen zondagavond kreeg Frenkie de Jong opvallend genoeg geen speeltijd. Volgens de Spaanse radiozender RAC1 heeft de Nederlandse middenvelder mogelijk een straf opgelegd gekregen van coach Hansi Flick. De reden hiervoor zou liggen in een ontevredenheid over de houding van De Jong tijdens de voorbereiding op het duel.

Flick niet blij met Frenkie de Jong

Na een lange blessureperiode stond De Jong de afgelopen weken weer op het veld, waarbij hij in eerdere wedstrijden tegen Young Boys en Alavés minuten maakte. Verwacht werd dat hij ook tegen Sevilla zou spelen, maar ondanks langdurig warm lopen in de tweede helft kwam De Jong niet in actie. RAC1 suggereert dat een meningsverschil tussen De Jong en Flick de oorzaak was, hoewel niet duidelijk is wat er precies speelde.

Flick gaf na afloop aan dat De Jong vanwege fysieke klachten geen basisspeler kon zijn. “We dachten dat Frenkie klaar was om te starten, maar hij meldde wat fysieke problemen. Daarom kozen we ervoor hem niet op te stellen,” aldus de coach.

Poll: Vind jij dat Frenkie er beter kan vertrekken?

TAGS  I  Frenkie de Jong  I  FC Barcelona  I  Hansi Flick  I  v24

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024