Anderlecht flopt volledig op transfermarkt: "Het is de slechtste ooit"

Anderlecht flopt volledig op transfermarkt:
Woensdag 23 oktober 2024 - 08:00   I   door Redactie

Anderlecht staat voor een drukke week met belangrijke wedstrijden tegen Ludogorets in de Europa League en Club Brugge in de competitie. De Brusselaars kampen echter met een groot probleem in de verdediging, waar Mathias Zanka Jorgensen steeds meer onder vuur ligt na zijn teleurstellende prestaties, vooral tegen Beerschot.

De vraag wie Zanka kan vervangen dringt zich steeds nadrukkelijker op, aangezien de 34-jarige Deen zijn basisplaats lijkt te verliezen. Zijn rol als vervanger van Jan Vertonghen blijkt niet te voldoen, en zowel fans als experts pleiten voor verandering.

Wie neemt het over?

Hoewel Jan-Carlo Simic een optie is om Zanka te vervangen, blijven de keuzes in het hart van de defensie beperkt. Amando Lapage wordt genoemd als kandidaat, maar het zou de RSCA Futures verzwakken. Ook een verschuiving van Leander Dendoncker naar de verdediging lijkt geen ideale oplossing. Sommige analisten opperen om Killian Sardella of Ludwig Augustinsson naar het centrum te verhuizen, maar dat zou slechts "knip- en plakwerk" zijn, zoals Pieter-Jan Calcoen Calcoen opmerkt in de Sjotcast.

Volgens Calcoen blijft het gebrek aan een geschikte centrale verdediger een groot pijnpunt in het transferbeleid van Jesper Fredberg. "Iedereen is beter dan Zanka", klinkt het onverbiddelijk. De toekomst van Zanka lijkt daarmee steeds onzekerder. "Het is gewoon bizar hoe extreem matig hij is. Ongelooflijk dat hij recent in de Premier League heeft gespeeld. Hij is misschien wel de slechtste verdediger ooit bij Anderlecht", aldus Koen Frans.

Poll: Terechte kritiek op Zanka?

TAGS  I  Anderlecht  I  Mathias Zanka Jorgensen

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024