Thibaut Courtois haalt plots uit naar bekende coach

Thibaut Courtois haalt plots uit naar bekende coach
Dinsdag 22 oktober 2024 - 16:00   I   door Redactie

Na zijn lange revalidatie is Thibaut Courtois weer helemaal terug onder de lat bij Real Madrid, maar de Belg belandde onlangs in het oog van een storm tijdens de derby tegen zijn oude club Atlético Madrid. Terwijl de spanning op het veld hoog opliep, werd Courtois door de thuisfans bekogeld met aanstekers en andere voorwerpen. De wedstrijd moest zelfs kort worden stilgelegd.

Diego Simeone, de coach van Atlético, was na afloop niet mild voor zijn oud-speler. Volgens hem had Courtois de fans uitgedaagd, wat volgens de Argentijnse trainer gezien hun gedeelde verleden geen slimme zet was. Maar Courtois dacht daar duidelijk anders over.

"Rivaliteit moet respectvol blijven"

Op een persconferentie in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund, besloot Courtois de kritiek van Simeone niet zomaar te laten passeren. “Ik hou van de rivaliteit, het geeft me energie en motiveert me om beter te spelen", zei hij. “Maar het moet altijd binnen de perken blijven. Geweld hoort daar niet bij.”

Courtois maakte duidelijk dat de supporters volgens hem over de schreef waren gegaan. “Je mag zingen en roepen, maar fysieke schade aanrichten is onacceptabel.” Hij voegde daaraan toe dat hij niet uitgedaagd had zoals Simeone beweerde: “Ik respecteer zijn mening, maar we hebben duidelijk een ander idee van wat provoceren is.”

Poll: Terechte uithaal van Courtois?

TAGS  I  Thibaut Courtois  I  Diego Simeone

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024