'Jupiler Pro League dreigt opgeschrikt te worden door verrassend trainersontslag'

'Jupiler Pro League dreigt opgeschrikt te worden door verrassend trainersontslag'
Donderdag 24 oktober 2024 - 12:00   I   door Redactie

De Conference League blijkt voor Cercle Brugge meer een last dan een zegen. Terwijl de ploeg zich voorbereidt op de Europese wedstrijd tegen Vikingur Reykjavik, is er achter de schermen onenigheid tussen het bestuur en coach Miron Muslic. De focus ligt nu volledig op het vermijden van degradatie in de Belgische competitie, maar de aanpak van Muslic zorgt voor spanningen binnen de club.

Cercle-CEO Alexander Vantyghem maakte recent in de podcast De Vereniging duidelijk dat de competitie nu de hoogste prioriteit heeft. De Europese wedstrijden, ooit de grootste ambitie van het seizoensbegin, zijn nu van secundair belang. Dit wordt bevestigd door de selectie die naar IJsland vertrok zonder sterkhouders als Hannes Van Der Bruggen, Alan Minda en Christiaan Ravych. Dit besluit is een direct gevolg van de angst voor degradatie.

Muslic ziet de Conference League anders

Coach Muslic lijkt echter een andere visie te hebben. Hij ziet de Conference League als een podium om zowel zijn ploeg als zichzelf in de schijnwerpers te zetten. In de openingswedstrijd tegen St. Gallen wisselde hij pas laat, ondanks dat het bestuur verwachtte dat hij belangrijke spelers zou sparen. Dit zorgde intern voor frictie, vooral toen Nazinho geblesseerd uitviel. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De spanning tussen Muslic en het bestuur lijkt nu op te lopen. Het bestuur heeft Muslic teruggefloten en duidelijk gemaakt dat de prioriteit ligt bij de competitie. Deze richtlijn zou volgens insiders niet goed zijn ontvangen door de coach, wat de samenwerking onder druk zet. Eerdere strubbelingen, zoals het niet doorgaan van de transfer van Kévin Denkey, hebben al bijgedragen aan de spanningen binnen de club.

Breuk?

Met Cercle dat momenteel voorlaatste staat in de competitie, lijkt een breuk tussen Muslic en het bestuur tijdens het seizoen niet ondenkbaar. De druk op Muslic om resultaten te boeken in de competitie groeit met de dag, en het lijkt erop dat de relatie met het bestuur op een breekpunt staat.

Poll: Wie geef jij gelijk in deze?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  Miron Muslic

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024