'Club Brugge heeft het helemaal gehad met grote naam, exit op komst'

'Club Brugge heeft het helemaal gehad met grote naam, exit op komst'
Donderdag 24 oktober 2024 - 08:00   I   door Redactie

Raphael Onyedika (23) staat opnieuw in de schijnwerpers, maar niet op de manier waarop hij of Club Brugge het zou willen. De Nigeriaanse middenvelder kreeg in de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan zijn derde rode kaart in enkele maanden tijd, en dit lijkt de maat vol te maken binnen de club.

De problemen rond Onyedika zijn al langer aan de gang. Tijdens een tactical meeting in maart werden duidelijke afspraken gemaakt over hoe om te gaan met vrije trappen van Cercle Brugge. Toch leidde een fout van Onyedika, die het buitenspel ophief, tot een doelpunt van de tegenstander. De toen kersverse hoofdtrainer Nicky Hayen uitte na de wedstrijd zijn ongenoegen over de misgelopen afspraken, aldus Het Laatste Nieuws.

De rode kaart in San Siro is de meest recente in een reeks incidenten. Vorige zaterdag speelde Onyedika al een non-match tegen Westerlo, wat tot frustratie leidde bij zijn ploegmaats. Brandon Mechele was na afloop scherp: “Als je in eerste klasse speelt, moet je toch weten welke schoenen je moet dragen.” Achter de schermen kreeg Onyedika er stevig van langs, maar voor de camera’s probeerden Jashari, Tzolis en Hayen hem te steunen in de mixed zone van San Siro.

Club Brugge heeft genoeg van fratsen

Ondanks de steun in de media is de interne onvrede over Onyedika groot. Zijn fouten kosten Club Brugge punten, en zijn verantwoordelijkheid lijkt hij niet altijd te nemen. De maat is vol, en het is duidelijk dat Onyedika dringend aan zichzelf zal moeten werken om zijn toekomst bij Club Brugge veilig te stellen. Al lijkt het er sterk op dat Club in de zomer zal mikken om hem tegen een degelijke prijs te kunnen verkopen.

Poll: Kan Onyedika beter verkocht worden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Raphaël Onyedika

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024