Bondscoach Tedesco stapt op Gilles De Bilde af: "Dat doe je toch niet!"

Bondscoach Tedesco stapt op Gilles De Bilde af:
Zaterdag 26 oktober 2024 - 18:00   I   door Redactie

Gilles De Bilde schrok ook wel even na de interland van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Kevin De Bruyne haalde toen zwaar uit naar zijn ploeggenoten tijdens het bewuste interview met De Bilde.

“Ik was zelf ook verrast door hoe scherp hij was. Ik ken Kevin nu toch al een jaar of tien, maar dit was de eerste keer dat hij zo expliciet zijn eigen ploegmaats viseerde", legt De Bilde uit in Het Belang van Limburg. “Het toont wel zijn betrokkenheid aan. Dat hij zo gefrustreerd, zo ontgoocheld was in de teamprestatie. Dat vind ik op zich dan weer wel een goede eigenschap voor een kapitein.”

Bondscoach Domenico Tedesco was toch niet zo blij met die uitspraken en stapte zowaar op De Bilde af nadien. "De bondscoach is na dat interview nog even tot bij mij gekomen. Je weet toch dat je hem niet moet interviewen als hij zo geëmotioneerd is, zei hij. Ik heb hem geantwoord dat dat mijn job is", klinkt het.

Courtois al kwijt

Franky Van der Elst weet wel waarom Tedesco zo voorzichtig is. "Hij is Courtois al kwijt, dus zal hij er alles aan willen doen om De Bruyne wel aan boord te houden", zegt de analist in diezelfde krant. "Maar voor de andere spelers is het misschien wel een opluchting dat De Bruyne er nu even niet bij is. Hij vindt hen toch niet goed genoeg.”

TAGS  I  Domenico Tedesco  I  Gilles De Bilde  I  Rode Duivels

zaterdag 26 oktober 2024

vrijdag 25 oktober 2024

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024