Geelse coach verwacht "moeilijke wedstrijd op synthetisch veld" tegen City Pirates

Geelse coach verwacht
Vrijdag 25 oktober 2024 - 17:30   I   door Redactie

ASV Geel kon onder trainer Urbain Spaenhoven nog niet winnen. Vorig weekend verloor het 4-1 bij KFC De Kempen. "Iedereen zag de beelden terug en stelde vast dat onze fouten werden afgestraft", kijkt Spaenhoven terug op de blamage in Tielen.

Geel kwam bij KFC De Kempen al na twee minuten op achterstand. "We hebben allemaal de beelden herbekeken", legt Urbain Spaenhoven uit. "We kwamen te gemakkelijk achter. Daarna zijn we 25 minuten de betere ploeg en komen we gelijk. We krijgen dan nog een aantal goede kansen waarbij we altijd moeten voorkomen, maar dat gebeurt niet. En dan heb je die voetbalwet die zegt dat wanneer je de kansen zelf niet afmaakt, je het deksel op de neus krijgt. We maakten enkele fouten en die werden in ons geval opnieuw afgestraft."

Goed trainen

Aan inzet op training ligt het volgens Spaenhoven niet. "De jongens trainen goed, met veel inzet. Alle situaties worden getraind, maar individuele fouten daarop kan je niet trainen. Dat moet er gewoon uit." En liefst al meteen tegen City Pirates, de Geelse tegenstander van zaterdag (20u).

Geheimen

Voor Spaenhoven wordt het een weerzien met heel wat oude bekenden. "Ik heb zelf nog zeven jaar bij Merksem gevoetbald", herinnert de Geelse coach zich. "Ik was er kapitein. Ik heb een goede band met de voorzitter, de trainer, sportief manager en nog heel wat mensen binnen de club. We hebben geen geheimen voor elkaar. Voor mij is dat een speciale wedstrijd, maar het zal voor ons sowieso een moeilijke wedstrijd worden. City Pirates speelt op een synthetisch veld. Dat hebben wij niet. We hebben er ook niet op getraind. Ze zijn aan een mooie reeks bezig met zeven op negen, maar in deze fase van de competitie moeten wij naar onszelf kijken. Als we onze fouten eruit halen, komen we al een heel eind."

Mentaliteit

Geel zal het zaterdag opnieuw zonder kapitein Jean-Michel Hoebregs en linkerflankverdediger Stijn Quintiens moeten doen. Hoebregs zit zijn tweede en laatste schorsingsdag uit, Quintiens zit nog in de lappenmand met een blessure aan de hamstrings. "In wedstrijden als deze konden we Hoebregs en Quintiens zeker gebruiken", besluit Spaenhoven. "Beide spelers gaan voorop in de strijd en tonen veel inzet, duelkracht en grinta. Hun mentaliteit kunnen we zaterdag zeker gebruiken. Dat zullen de andere spelers moeten oppikken." (DJ)

De selectie: Alessandro, Baerts, Belkouch, Convents, D'Hondt, Hannes, Heylen, Joosten, Maesen, Oilil, Opdekamp, Toussaint, Van Pol, Van Roy, Ventôse, Verbeek.

Poll: Pakt trainer Urbain Spaenhoven zijn eerste zege met Geel tegen ex-club City Pirates?

TAGS  I  Geel  I  Spaenhoven  I  Urbain  I  City Pirates

vrijdag 25 oktober 2024

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024