Franky Van der Elst doet pikante voorspelling over Kompany bij Bayern

Franky Van der Elst doet pikante voorspelling over Kompany bij Bayern
Vrijdag 25 oktober 2024 - 19:00   I   door Redactie

Na de zware 4-1-nederlaag tegen Barcelona in de Champions League staat Vincent Kompany flink onder druk bij Bayern München. Toch maakt voormalig Rode Duivel Franky Van der Elst zich geen zorgen over Kompany’s positie. In Het Nieuwsblad deelt Van der Elst zijn vertrouwen in de coach en voorspelt dat Bayern zich eenvoudig zal plaatsen voor de volgende ronde, ondanks de huidige kritieken.

Van der Elst benadrukt dat Bayern nog voldoende kansen heeft om de kritiek te doen verstommen. “Als ze tegen Benfica en PSG op dezelfde manier ten onder gaan, dan zal de kritiek helemaal losbarsten, maar pakken ze in die matchen 4 op 6, dan kan die kritiek ook opnieuw helemaal verstommen", legt hij uit. Van der Elst gelooft dat Kompany vooral de rust moet bewaren en zich niet te veel moet laten afleiden door de negatieve geluiden.

Plaatsing bijna zeker

Volgens de oud-international is er geen reden tot paniek over Bayern's Europese campagne. Met wedstrijden tegen Benfica, PSG, Shakhtar, Feyenoord en Bratislava in het vooruitzicht, ziet Van der Elst Bayern zelfs vlot doorgaan naar de volgende ronde. “Of dat bij de eerste acht zal zijn, moet nog blijken, maar schrijf maar op: Bayern haalt in deze League Phase zeker 15 punten", stelt hij zelfverzekerd.

Poll: Geef je Van der Elst gelijk?

vrijdag 25 oktober 2024

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024