'Er valt groot slachtoffer bij Anderlecht na blamage tegen Beerschot'

'Er valt groot slachtoffer bij Anderlecht na blamage tegen Beerschot'
Donderdag 24 oktober 2024 - 13:30   I   door Redactie

Zanka Jorgensen, de 34-jarige Deense verdediger van Anderlecht, ligt zwaar onder vuur na de pijnlijke nederlaag tegen Beerschot. Bij afwezigheid van Jan Vertonghen werd Zanka gezien als de ervaren leider achterin, maar zijn traagheid en gebrek aan wendbaarheid bleken een zwakke plek in het systeem van kersverse coach Hubert.

Voetballen met ruimte in de rug, zoals het aanvallende en dominante spel dat Hubert voor ogen heeft, vraagt om snelheid – iets dat Zanka volgens veel critici mist. Hij kreeg na de nederlaag tegen rode lantaarn Beerschot bakken kritiek.

Ondanks die kritiek neemt coach Hubert het op voor zijn centrale verdediger. “We vragen veel van onze verdedigers, ook aan de bal", zei Hubert aan Het Laatste Nieuws. “We willen aanvallend spelen, en dat brengt risico's met zich mee. Zanka is ervaren genoeg om met deze kritiek om te gaan en blijft zoeken naar manieren om zich te verbeteren. Zijn betrokkenheid bij de rest van de verdediging toont zijn waarde.”

Alternatieven op training

Toch lijkt Hubert voorzichtig alternatieven te overwegen. Killian Sardella zou naar het centrum kunnen schuiven, terwijl Ludwig Augustinsson en Leander Dendoncker ook opties zijn achterin. De 19-jarige Jan-Carlo Simic keert bovendien straks terug in de basis tegen Ludogorets na zijn schorsing en sprak vol lof over Zanka: “Net als Jan Vertonghen helpt Zanka me enorm. Hij heeft mijn onvoorwaardelijke steun en ook die van het team.”

Poll: Zou het terecht zijn mocht Zanka uit de ploeg verdwijnen?

TAGS  I  Anderlecht  I  David Hubert  I  Mathias Zanka Jorgensen

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024