Brian Riemer haalt hard uit na ontslag bij Anderlecht

Brian Riemer haalt hard uit na ontslag bij Anderlecht
Vrijdag 25 oktober 2024 - 12:00   I   door Redactie

De Deense voetbalbond heeft Brian Riemer (46) aangesteld als nieuwe bondscoach. De voormalig Anderlecht-coach, die vorige maand zijn ontslag kreeg, heeft een contract getekend dat loopt tot na het WK van 2026. Riemer volgt Kasper Hjulmand op, die na een teleurstellend EK.

Al in augustus nam de Deense bond voorzichtig contact op met Riemer, toen hij nog bij Anderlecht onder contract stond. Hoewel er op dat moment geen concrete aanbieding lag, voelde Riemer zich aangetrokken tot de mogelijkheid om zijn eigen land te coachen. “Het was een vriendelijke vraag in een telefoongesprek, maar mijn onderbuikgevoel zei me dat dit een bijzondere kans was", vertelt hij op de website van de Deense voetbalbond.

Onvrede over het Belgische voetbal

In een interview met Berlingske Tidende sprak Riemer zich openlijk uit over zijn ervaringen in België. Hij beschreef zijn tijd bij Anderlecht als “soms een circus”, waarbij de media vaak drama verkozen boven redelijkheid. “Het was niet langer enkel een kwestie van winnen of verliezen, zolang er maar drama was. Het werd onmogelijk om de mensen nog te plezieren", aldus Riemer.

Riemer kijkt uit naar zijn nieuwe rol als bondscoach van Denemarken. Hij vergelijkt het gevoel met “opnieuw verliefd worden” en benadrukt de speciale betekenis van het coachen van zijn thuisland. Jesper Fredberg, de huidige CEO Sports van Anderlecht en lid van een sportief comité binnen de Deense voetbalbond, zou weliswaar een rol hebben gespeeld in Riemers komst naar Anderlecht, maar was niet betrokken bij de selectieprocedure voor de nieuwe bondscoach.

Poll: Heeft Riemer wel gelijk?

TAGS  I  Anderlecht  I  Brian Riemer  I  Denemarken

vrijdag 25 oktober 2024

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024