'Frenkie de Jong verlaat voor déze transfersom Barcelona'

'Frenkie de Jong verlaat voor déze transfersom Barcelona'
Vrijdag 25 oktober 2024 - 17:00   I   door Redactie

Manchester United heeft de belangstelling in Frenkie de Jong opnieuw aangewakkerd, melden Spaanse media. De 27-jarige middenvelder van Barcelona, die de afgelopen jaren al meermaals aan de Engelse club werd gelinkt, zou een essentiële versterking kunnen worden voor Erik ten Hag.

Onder zijn oude trainer bij Ajax maakte De Jong zijn grote doorbraak, en een hereniging op Old Trafford zou de ploeg mogelijk uit de huidige crisis kunnen helpen. Na een moeizame start van het seizoen, waarin United op een teleurstellende twaalfde plaats staat met een achterstand van tien punten op koploper Liverpool, voelt Ten Hag de urgentie om zijn selectie te versterken. Volgens bronnen hoopt de Nederlandse coach dat De Jong de dynamiek op het middenveld zal veranderen, wat zijn positie als coach mogelijk kan redden.

Hoge salariseisen

De Jong, die onlangs na blessureleed zijn rentree maakte bij Barcelona, wordt nog steeds gezien als een cruciale speler voor de Catalaanse club. Toch kan zijn hoge salaris in combinatie met Barcelona's complexe financiële situatie deuren openen voor een transfer. Een eventuele verkoop zou voor Barça niet alleen geld opleveren, maar ook ruimte creëren in het salarishuis. Daarnaast zijn er naar verluidt gesprekken gaande over de achterstallige betalingen aan De Jong, een erfenis van de financiële uitdagingen tijdens de coronaperiode.

Manchester United investeerde afgelopen zomer fors in versterkingen, waaronder de jonge verdediger Leny Yoro en ervaren spelers als Noussair Mazraoui en Manuel Ugarte. Echter, blessures bij Yoro en wisselende prestaties in de selectie zorgen ervoor dat Ten Hag opnieuw inzet op versterking. De vraagprijs voor De Jong zou tussen de zestig en zeventig miljoen euro liggen. United lijkt vastbesloten om in de winterstop toe te slaan en hoopt met De Jong een nieuwe impuls te geven aan hun seizoen.

Poll: Vind jij 60 à 70 miljoen voldoende voor Frenkie?

TAGS  I  Frenkie de Jong  I  FC Barcelona  I  Manchester United  I  v24

vrijdag 25 oktober 2024

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024