Wat een stunt: 'Antony kiest voor Ajax'

Wat een stunt: 'Antony kiest voor Ajax'
Donderdag 24 oktober 2024 - 17:00   I   door Redactie

Manchester United staat komende winter open voor een vertrek van Antony, de Braziliaanse aanvaller die in 2022 voor een recordbedrag van Ajax naar de Engelse topclub vertrok. Volgens recente berichtgeving uit Brazilië zou Antony zelf openstaan voor een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA. Toch zijn er intern bij Ajax twijfels over een mogelijke rentree van de 24-jarige vleugelspeler.

Hoewel Antony bij Ajax zijn grootste successen beleefde, heeft zijn avontuur bij Manchester United nog niet de gewenste resultaten opgeleverd. In zijn eerste seizoen bij de Engelse club speelde hij 44 wedstrijden en scoorde hij acht keer, maar afgelopen seizoen kwam hij slechts drie keer tot scoren in 38 wedstrijden. Dit seizoen bleef zijn speeltijd beperkt tot slechts 139 minuten, verspreid over vier wedstrijden.

Manchester United zoekt oplossing

Door de tegenvallende prestaties lijkt Manchester United deze winter klaar om Antony te laten vertrekken. De club zou openstaan voor zowel een verhuur als een definitieve verkoop. Ajax wordt in de Engelse media genoemd als een mogelijke bestemming, maar ook Premier League-clubs zoals Newcastle United en Crystal Palace hebben interesse in de Braziliaan.

Successen bij Ajax

Antony speelde tussen 2020 en 2022 in totaal 82 wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor 24 doelpunten en 22 assists. Ondanks zijn openheid voor een terugkeer, is het nog maar de vraag of Ajax daadwerkelijk toehapt. Alex Kroes, de technisch directeur van Ajax, zal snel moeten handelen als de club Antony wil binnenhalen, gezien de interesse van andere clubs.

Poll: Vind jij dat Ajax voor hem moet gaan nu?

TAGS  I  Ajax  I  Antony  I  Manchester United  I  v24

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024