Antwerpse piraten enteren boot van Geelse Zotten: "Het tij zal keren, ooit"

Antwerpse piraten enteren boot van Geelse Zotten:
Zondag 27 oktober 2024 - 09:15   I   door Redactie

Het Geelse schip strandde zaterdag in de buurt van het Albertkanaal in Merksem. De Piraten stuurden de Zotten met 6-2 en met slechts tien man terug naar huis. "Frustrerend dat dit week na week gebeurt", zuchtte doelpuntenmaker Marijn Convents. "Het tij zal keren, ooit!"

De Geelse schuit voer zaterdag over het Albertkanaal de Antwerpse haven binnen en pikte daar een lading drie punten op. Goed geluimd zette het schip zeil naar de Kempen, maar nog voor de boot het Straatsburgdok kon uitvaren, werd het door de City Pirates geënterd. De piraten vuurden met zware kanonnen zes salvo's af, de Zotten konden slechts twee keer terugschieten. De Geelse lading drie punten werd buitgemaakt en met een matroos minder én met een nieuwe deuk in het vertrouwen werden de Zotten terug naar huis gestuurd.

Degradatietopper

Zo had het script van City Pirates - ASV Geel geschreven kunnen zijn, mocht het een film zijn. In werkelijkheid stonden met City Pirates tegen ASV Geel de 12de en de 13de uit het klassement tegenover elkaar, een degradatietopper zowaar. Beide clubs hadden veel meer van hun seizoensstart verwacht en gedroomd, maar de realiteit stuurde hen naar de onderste regionen van 3de amateur B. Het enige verschil tussen de twee 'titelkandidaten' was dat de Piraten met een 8 op 12 aan een opmars bezig waren, terwijl de Zotten met een 1 op 12 verder wegzakten in het moeras. En door de zware nederlaag zonk blauw-wit steeds verder weg.

Vier kansen

Geel begon nochtans niet onaardig aan de partij. Marijn Convents prikte twee keer voorlangs en scoorde op aangeven van Toon Opdekamp, maar stond volgens de assistent buitenspel. Een kopbal van Thijs van Pol bleef steken tussen de benen van een gelukkige doelman Bo Geens. Dat waren de kansen van de bezoekers uit de eerste helft. Vier goede mogelijkheden, nul doelpunten.

Fouten en goals

Dan was de thuisploeg veel efficiënter, maar werd het ook, voor de zoveelste week op rij, door de bezoekers een handje geholpen. Doelman Oussayd Belkouch loste een hoge voorzet en Strahinja Mitrovic nam het cadeau van dichtbij aan: 1-0. "Ouss had, net zoals enkele andere spelers, de voorzet over de achterlijn zien gaan", legde Marijn Convents uit. Geen kans, wel een doelpunt. Even voor het half uur gebruikte City Pirates de Geelse druk om op de counter de score te verdubbelen. Belkouch redde eerst nog een poging van Lucky Omeruo, maar een goed gevolgde Dean Doncos tikte de 2-0 binnen. "We probeerden het tactisch vast te zetten zoals we het afgesproken hadden, maar toch ging er ergens iets fout waardoor City Pirates de ruimte kreeg", verduidelijkte Convents.

De thuisploeg raakte op dreef. Hatim Akarom bood Omeruo de 3-0 aan, maar de spits besloot langs de verkeerde kant van de paal. Uitstel was geen afstel want nog voor rust mocht een volledig vrijstaande Strahinja Mitrovic een hoekschop van Dani Wilms in één tijd binnentrappen. "De tegenstander kon bij die drie doelpunten te gemakkelijk scoren", sakkerde trainer Urbain Spaenhoven. "Het derde doelpunt op hoekschop was mooi, inderdaad, maar die speler stond wel volledig vrij. Dat mag niet gebeuren."

Penalty

Ilias Van Roy en Jens Verbeek vervingen Amin Oilil en Brian Baerts aan de rust. Dries Ventôse verhuisde naar de aanval. Hij kon bijna profiteren van slecht terugspelen bij City Pirates, maar doelman Bo Geens kon het leer nog net ontzetten. Waar Geel nog hoopte op een stunt, werd die hoop na zeven minuten al de kop ingedrukt. Verdediger Sven Joosten kreeg de bal per ongeluk tegen de hand en ref Van Gool legde de bal op de stip. Strahinja Mitrovic nam het cadeautje met dank aan om zijn hattrick te scoren: 4-0.

Tien man

Alsof de bodem nog niet bereikt was, moesten de Zotten enkele minuten na de 4-0 nog ruim een half uur met tien man verder na een dubbele gele kaart voor Raf Hannes voor protest in dezelfde fase. Toch gaven de Zotten niet op. "Pas dan zijn we echt beginnen te voetballen", reageerde Marijn Convents. Twintig minuten voor tijd kopte Thijs van Pol een voorzet van Convents overhoeks binnen: 4-1. In een volgende fase ranselde doelman Geens een vrije trap van Sven Joosten uit de winkelhaak. En zes minuten later omzeilde Convents doelman Geens en stond het plots 4-2.

Doodsteek

"De jongens toonden met tien man nog hun weerbaarheid en lieten zien dat ze het niet onberoerd laat, maar toen was het eigenlijk al te laat", vertelde trainer Urbain Spaenhoven achteraf. "Heel het team wil wel, maar momenteel lukt het niet." De Geelse supporters en spelers kregen even weer hoop, maar City Pirates benutte de vrijgekomen ruimte en gaf de doodsteek. Acht minuten voor tijd zette Dean Doncos met een lage trap doelman Belkouch op het verkeerde been: 5-2. In de slotseconden legde invaller Ilyas Kasmi de 6-2-eindstand vast.

"We doen dit niet expres", verontschuldigde Convents zich. "De supporters zijn kritisch. Ze hebben gelijk. Maar we gaan er samen door moeten. We werken hard. We trainen extra om oplossingen te vinden. We zijn er dag en nacht mee bezig om ons uit deze situatie te krijgen. Het is frustrerend dat dit week na week gebeurt. En toch gaan we het samen moeten doen. Het zal wel keren, ooit."

Door deze zege vergroot City Pirates haar voorsprong op ASV Geel tot vier punten. Geel blijft achter op een dertiende plaats met acht punten. Zaterdag (20u) ontvangt het Schoonbeek-Beverst in het Leunenstadion. (DJ)

CITY PIRATES: Geens - Kromah, Groeneveld, Van Cauwenberg - Akarom, Meukens, Wilms, Van Hoof - Doncos, Mitrovic, Omeruo.
ASV GEEL: Belkouch - Ventôse, Joosten, Baerts, Hannes - Opdekamp, Alessandro, D'Hondt - Oilil, van Pol, Convents.
VERVANGINGEN: 46' Oilil en Baerts door Verbeek en Van Roy, 69' Mitrovic door Kasmi, 76' Wilms door Ibn El Mokadem, 80' D'Hondt door Maesen, 87' Doncos door Sakande, 90' Alessandro door Heylen.
DOELPUNTEN: 12' Mitrovic 1-0, 27' Doncos 2-0, 40' Mitrovic 3-0, 52' Mitrovic 4-0 (strafschop), 67' van Pol 4-1, 73' Convents 4-2, 82' Doncos 5-2, 89' Kasmi 6-2.
STRAFSCHOP: 52' Mitrovic (omgezet).
GELE KAARTEN: 30' Van Cauwenberg (tackle op Ventôse), 56' Hannes (fout), 56' Hannes (protest), 74' Verbeek (fout op Akarom), 90+2' Ventôse (fout op Sakande).
RODE KAART: 56' Hannes (2x geel).
SCHEIDSRECHTER: Thomas Van Gool.