'Coucke en Anderlecht bestormen transfermarkt en halen deze versterkingen'

'Coucke en Anderlecht bestormen transfermarkt en halen deze versterkingen'
Zaterdag 26 oktober 2024 - 09:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht hebben CEO Sports Jesper Fredberg en voorzitter Wouter Vandenhaute duidelijke plannen voor de winterse transferperiode. Terwijl de aanvallende posities dankzij doorbraken van talent als Tristan Degreef en de terugkeer van Thorgan Hazard goed bezet zijn, is de achterhoede een ander verhaal. De club overweegt een of twee versterkingen centraal achterin om het defensieve fundament te versterken.

De blessure van Jan Vertonghen, een van de pijlers achterin, vraagt om een herziening van de defensieve opties. Momenteel wordt Mathias Jorgensen incidenteel ingezet om deze leegte op te vullen, maar Anderlecht wil meer stabiliteit en continuïteit. Volgend seizoen zullen zowel Vertonghen als Jorgensen naar verwachting de club verlaten na afloop van hun contracten, wat de noodzaak voor versterking in januari alleen maar vergroot.

Kopen met oog op toekomst, geen tijdelijke huur

Anderlecht wil bij voorkeur geen huurspelers aantrekken, maar focust op aankopen met doorverkoopwaarde. Dat meldt La Dernière Heure. Dit betekent dat Fredberg binnen een beperkt budget een sterke, duurzame aankoop wil doen. Hoewel er geen plannen zijn om vaste kernspelers te verkopen, zou een buitengewoon bod op een van de sterkhouders een uitzonderlijke overweging waard zijn. Fredberg blijft echter creatief zoeken naar versterkingen die Anderlecht zowel op korte als lange termijn ten goede komen.

Poll: Heeft Anderlecht nood aan die versterkingen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Wouter Vandenhaute  I  Jesper Fredberg

zaterdag 26 oktober 2024

vrijdag 25 oktober 2024

donderdag 24 oktober 2024

woensdag 23 oktober 2024

dinsdag 22 oktober 2024