Tien Geelse Zotten gaan opnieuw zwaar de boot in

Zaterdag 26 oktober 2024 - 22:26   I   door Redactie

ASV Geel moest ook tegen City Pirates de kelk tot op de bodem ledigen. De Zotten kwamen op het uur met tien te staan toen het al 4-0 in het krijt stond. Thijs van Pol en Marijn Convents milderden nog, maar uiteindelijk werd het 6-2.

Met City Pirates - ASV Geel stonden de 12de en 13de uit het klassement tegenover elkaar op het kunstgras in Merksem. Bij Geel voerde trainer Urbain Spaenhoven één wissel door. Diego D'Hondt kwam in de plaats van Ilias Van Roy.

In een snelle openingsfase was de eerste kans voor de bezoekers. Marijn Convents zette op links de actie op, maar zag zijn schot voorlangs gaan. Aan de overzijde viel het openingsdoelpunt letterlijk uit de lucht. Doelman Oussayd Belkouch loste een ogenschijnlijk makkelijke hoge bal vanop rechts en Strahinja Mitrovic tikte het leer van dichtbij simpel binnen. Achteraf gebaarde de Geelse doelman dat de bal over de achterlijn was geweest waardoor hij te laat reageerde.

Buitenspel

De reactie van de Zotten kwam er na twintig minuten. Oilil zetten Opdekamp vrij op rechts. De middenvelder kraakte zijn schot, maar de gevolgde Marijn Convents trapte van dichtbij binnen. Buitenspel volgens de assistent. Geel bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. Ventôse bereikte Convents, die zich goed vrijkapte, maar voorlangs besloot.

Counter

De Geelse druk zorgde voor ruimte voor de thuisploeg en op een counter sneed Omeruo naar binnen. Belkouch redde met één hand, maar een goed gevolgde Dean Doncos legde de 2-0 in het mandje. Op het half uur kreeg Van Cauwenberg Geel voor een tackle op Ventôse. Op de vrije trap die volgde kon Thijs van Pol net niet goed genoeg zijn hoofd tegen de bal zetten. Doelman Bo Geens kon de bal met wat geluk tussen de benen tegenhouden.

Waar Geel een doelpunt verdiende, diepte de thuisploeg de voorsprong nog verder uit. Eerst trapte Omeruo nog naast. Even later nam Strahinja Mitrovic een hoekschop van Wilms in één tijd op de slof en de aanvallende middenvelder tekende voor zijn tweede van de avond: 3-0. Meteen ook de ruststand. Geel in heel zware papieren.

Strafschop

Na de pauze bracht Spaenhoven Van Roy en Verbeek voor Oilil en Baerts. Dries Ventôse verhuisde naar de aanval. Hij kon bijna profiteren van slecht terugspelen bij City Pirates, maar doelman Bo Geens kon het leer nog net ontzetten. Waar Geel nog hoopte op een stunt, werd die hoop na zeven minuten al de kop ingedrukt. Verdediger Sven Joosten krijgt de bal per ongeluk tegen de hand. Ref Van Gool legde de bal op de stip en Strahinja Mitrovic nam het cadeautje met dank aan om een hattrick te scoren: 4-0.

Rood

Alsof de Zotten de bodem nog niet bereikt hadden, kreeg Raf Hannes vier minuten na de 4-0 ook nog eens twee keer geel in dezelfde fase. Geel moest nog ruim een half uur met tien spelers verder. Toch gaven de Zotten niet op. Twintig minuten voor tijd kopte Thijs van Pol een voorzet van Marijn Convents overhoeks binnen: 4-1. In een volgende fase ranselde doelman Geens een vrije trap van Sven Joosten uit de winkelhaak. Zes minuten later was het toch raak. Marijn Convents omzeilde doelman Geens en plots stond het 4-2.

De Geelse supporters en spelers kregen plots weer hoop, maar acht minuten voor tijd drukte Dean Doncos die hoop de kop in. Met een lage trap zette hij doelman Belkouch op het verkeerde been: 5-2. In de slotseconden legde invaller Ilyas Kasmi de 6-2-eindstand vast. City Pirates neemt vier punten voorsprong op ASV Geel, dat met acht punten op de dertiende plaats achterblijft. Volgend weekend wacht een thuiswedstrijd tegen Schoonbeek-Beverst.

CITY PIRATES: Geens - Kromah, Groeneveld, Van Cauwenberg - Akarom, Meukens, Wilms, Van Hoof - Doncos, Mitrovic, Omeruo.
ASV GEEL: Belkouch - Ventôse, Joosten, Baerts, Hannes - Opdekamp, Alessandro, D'Hondt - Oilil, van Pol, Convents.
VERVANGINGEN: 46' Oilil en Baerts door Verbeek en Van Roy, 69' Mitrovic door Kasmi, 76' Wilms door Ibn El Mokadem, 80' D'Hondt door Maesen, 87' Doncos door Sakande, 90' Alessandro door Heylen.
DOELPUNTEN: 12' Mitrovic 1-0, 27' Doncos 2-0, 40' Mitrovic 3-0, 52' Mitrovic 4-0 (strafschop), 67' van Pol 4-1, 73' Convents 4-2, 82' Doncos 5-2, 89' Kasmi 6-2.
STRAFSCHOP: 52' Mitrovic (omgezet).
GELE KAARTEN: 30' Van Cauwenberg (tackle op Ventôse), 56' Hannes (fout), 56' Hannes (protest), 74' Verbeek (fout op Akarom), 90+2' Ventôse (fout op Sakande).
RODE KAART: 56' Hannes (2x geel).
SCHEIDSRECHTER: Thomas Van Gool.