'Dader' Selahi over penalty voor Anderlecht: "Of het strafschop was?"

'Dader' Selahi over penalty voor Anderlecht:
Vrijdag 11 mei 2018 - 07:39   I  

De jonge Selahi mocht gisteren starten tegen Anderlecht, maar de jonge speler van Standard had het heel moeilijk met het hogere tempo. Vlak voor de rust sprong hij Morioka vol in de rug in de zestien, maar de ref en de VAR grepen niet in.

Volgens Morioka was het duidelijk en verdiende Anderlecht een strafschop. "Ik wist niet of ik binnen of buiten het strafschopgebied stond", aldus Morioka. "Maar het was wel zeker een fout. Maar ik respecteer zoals altijd de beslissing van de scheidsrechter", aldus Morioka volgens Het Laatste Nieuws.

Selahi zelf ontkende het door een oud voetbalcliché te brengen. "Of de scheidsrechter de juiste beslissing nam? Hij floot niet, dus ja." Al deed de jonge speler dat wel met een blede glimlach. Hij kende wel een moeilijke namiddag in het Astridpark.

"Ik had vooraf wel een beetje stress", zei hij. "De coach vroeg me vooral om simpel te spelen, zonder risico. Ik probeerde om geconcentreerd te blijven en te doen wat hij me vroeg. Mijn wissel aan de rust? Dat was een tactische ingreep. Ik had een gele kaart en we wilden hoger druk zetten op de tegenstander. Ik ben blij dat ik deze kans gekregen heb. Maar het is wel een groot verschil met een wedstrijd bij de U21. Het gaat er fysieker aan toe, ze benutten de ruimtes beter." 

Poll: Zou jij hiervoor strafschop fluiten?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  Selahi

dinsdag 1 oktober 2024

maandag 30 september 2024

zondag 29 september 2024