Standard pleegt hold-up en wordt belangrijkste concurrent voor Club

Donderdag 10 mei 2018 - 16:26   I   door Redactie

Standard heeft de topper bij Anderlecht gewonnen met 1-3. Daardoor wipt Standard naar de tweede plaats, op één punt van leider Club Brugge. Anderlecht staat nu plots derde. Club Brugge speelt straks nog wel op Charleroi.

Anderlecht was de betere ploeg in de eerste helft en claimde een strafschop na een charge van Cavanda op Morioka. De penalty werd echter niet gegeven, ook de videoref greep niet in. Wat later mocht Collins Fai zijn dat hij - na een tussenkomst van de VAR - slechts geel kreeg voor een drieste tackle op Sven Kums.

Een sterk Anderlecht werd in de tweede helft in vijf minuten tijd twee keer koud gepakt. Na een hoekschop voor RSCA maakte Edmilson er op de counter 0-1 van. Een geweldige inspanning was dat van de Braziliaanse Belg. Nauwelijks vijf minuten later maakte Renaud Emond er 0-2 van.

Niet dat Anderlecht slecht speelde, hoor. RSCA kwam ook terug tot 1-2 via Teodorczyk. De thuisploeg liep echter weer tegen een vlijmscherpe counter aan. Carcela en Edmilson telden Anderlecht helemaal uit: 1-3.

Poll: Is Standard nu een échte titelkandidaat?