Anderlecht haalt zwaar uit en verwijst naar Club en Gent

Anderlecht haalt zwaar uit en verwijst naar Club en Gent
Donderdag 25 mei 2017 - 21:15   I   door Redactie

Anderlecht-woordvoerder David Steegen haalt op de eigen website in een open brief stevig uit naar de stad Brussel. Dat er geen viering kwam in Brussel na de titel van Anderlecht is een doorn in het oog van de club.

“Enkele weken geleden kleurde de Rotterdamse binnenstad groen wit, de kleuren van de stad, en rood wit zwart, de kleuren van Feyenoord. Stad en club organiseerden samen een mooie, veilige en ordentelijke viering. (...) Chelsea FC, de trotse kampioen van de Engelse Premier League, mag door de Londense binnenstad met de open bus paraderen om spelers samen met de supporters de laatste titel te vieren", aldus Steegen.

“Ach, je ziet het overal in Europa, kampioenen worden, bij het behalen van een titel, onvoorwaardelijk gevierd door de gemeenschap, op straat, samen. Ook in eigen land verbroederen steden en gemeenten met hun respectieve clubs, in goede en kwade dagen."

Steegen verwijst ook naar de titelvieringen van Club Brugge en AA Gent in de afgelopen jaren.  “Zondag, RSC Anderlecht was al kampioen, volgde de lauwe apotheose en de anticlimax. Een povere ereronde op het veld. Meer kon niet. Geen podium in de stad, geen parade in de binnenstad. Vanmorgen puilden de “inboxen” van de bestuurders en medewerkers uit met kwade e-mails van fans die, terecht, steen en been klagen dat ze hun geluk niet kunnen delen met hun helden, de spelers, in de straten van onze stad, de hoofdstad van Europa. RSCA investeert nochtans zelf in extra beveiliging in nauw overleg met de ordediensten. Maar die ene optocht moet toch kunnen? De Zinnekesparade, de Gay Pride van afgelopen weekend kunnen toch nog steeds gewoon doorgaan?”

TAGS  I  anderlecht

dinsdag 1 oktober 2024

maandag 30 september 2024

zondag 29 september 2024