'Opnieuw een wedstrijd achter gesloten deuren voor Anderlecht'

'Opnieuw een wedstrijd achter gesloten deuren voor Anderlecht'
Vrijdag 04 oktober 2024 - 09:00   I   door Redactie

Anderlecht heeft donderdagavond voor een ware stunt gezorgd door Real Sociedad met 1-2 te verslaan. Op die manier telt paars-wit nu 6 op 6 in de Europa League en kunnen de fans na weken ellende nog eens opgelucht adem halen. Alleen zijn het diezelfde fans die gisteren voor problemen zorgden.

Zo waren er in de eerste helft heel wat schermutselingen in het bezoekende vak. Zoals de UEFA het voorschrijft werd er thuis aan de kijker niet getoond wat er precies gebeurd is, maar dat de Anderlecht-fans zich misdroegen, was hoe dan ook duidelijk. De incidenten kunnen niet door de beugel, zo vindt de club, dat nu zelf reageerde op het gedrag van haar fans.

“We gaan het rapport van de UEFA moeten afwachten om te zien wat er allemaal exact gebeurd is”, vertelt woordvoerder Mathias Declercq. “We willen dit als club zonder omwegen veroordelen en we willen ons ook excuseren bij de club en de fans van Sociedad. Dit totaal ontoelaatbaar gedrag heeft geen plaats in het voetbal.”

Verder wordt er gevreesd dat Anderlecht nu een Europese uitmatch zonder supporters moet spelen. "Het kan dat de UEFA die activeert en dat we dus een uitwedstrijd zonder supporters moeten spelen. We veroordelen met klem de aanval op onze fans en willen onze solidariteit betuigen aan iedereen die getroffen is. We hebben om een ontmoeting met de UEFA gevraagd, zodat onze fans dit in de toekomst niet meer moeten meemaken.”

Poll: Zou het een verdiende straf zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 4 oktober 2024

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024