Pep Guardiola valt steil achterover na opmerkelijk nieuws over Vincent Kompany

Pep Guardiola valt steil achterover na opmerkelijk nieuws over Vincent Kompany
Donderdag 03 oktober 2024 - 20:00   I   door Redactie

Er waren behoorlijk wat twijfels in Duitsland toen Vincent Kompany werd aangesteld als coach van Bayern München. Niet vergeten dat hij eerder nog degradeerde met Burnley.

Intussen heeft Kompany echter al heel wat zieltjes voor zich gewonnen. Zelfs al verloor Bayern nu in de Champions League bij Aston Villa, de stemming lijkt helemaal gedraaid. Ook Bayern-icoon Lothar Matthäus is zeer te spreken over het werk van Kompany. Dit Bayern doet hem denken aan “het roemrijke Bayern van twintig, dertig of veertig jaar geleden”.

"Ik ben ervan overtuigd dat de spelersgroep valt voor die eerlijke aanpak", schrijft Matthäus in zijn column voor Sky Deutschland. "Hij maakt spelers die al top zijn, zo nog beter. Kompany zegt duidelijk waar het op staat. Soms geeft hij de spelers een extra dagje vrij, maar hij stelt hen ook geregeld voor een uitdaging en zal zich ongetwijfeld ook laten gelden wanneer het moeilijker gaat.”

Guardiola

Onvermijdelijk komt ook de vergelijking met zijn leermeester Pep Guardiola aan bod. Matthäus kijkt echter liever naar Bayern dan naar het voetbal van City. “Ik vind de huidige tactiek van Bayern onder Kompany beter. Ik heb eigenlijk nog nooit zo’n speelstijl gezien, of toch maar heel zelden", klinkt het.

“Onder Guardiola zagen we dikwijls geweldige fases, met snelle passes en frequente positiewissels. Maar niet zo duidelijk zoals we dat nu zien. Het voetbal gaat meer vooruit in plaats van zij- of achterwaarts. Tegen een ploeg die zo laag verdedigde als Leverkusen was dat niet altijd mogelijk, maar je zag wel dat die aanvalsmodus constant geactiveerd werd. Dat zorgt voor geweldig entertainend voetbal", meent Matthäus.

Poll: Naar wie kijk jij het liefst?

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024