"Dramatisch!": Bondscoach Domenico Tedesco opnieuw in opspraak bij Rode Duivels

Donderdag 03 oktober 2024 - 16:00   I   door Redactie

Domenico Tedesco krijgt er langs alle kanten flink van langs. Ook Vital Borkelmans, voormalig assistent-bondscoach van de Rode Duivels, voert de druk op de bondscoach op.

Zo vindt Borkelmans het maar logisch dat Leandro Trossard zal worden opgeroepen. Vorige keer was de aanvaller van Arsenal er niet bij. Trossard is in vorm en gaf in de Champions League dinsdag nog een knappe assist aan Kai Havertz tegen Paris Saint-Germain.

“Hij moet altijd geselecteerd worden”, reageert Borkelmans stellig in Het Nieuwsblad. “Hij is al jaren titularis bij Arsenal en voelt zich goed in zijn vel in dat team. Dat blijkt ook dit seizoen in de Premier League, de moeilijkste competitie ter wereld."

“Je moet gebruikmaken van zijn acties, snelheid en voorzetten. Hij is altijd terug te vinden in de box. Komt de bal van links of van rechts, Leandro staat er altijd. Dat is een gave die niet veel spelers hebben."

Dramatische wissels

"Hij brengt veel meerwaarde op aanvallend gebied en vindt het niet erg om een metertje meer te lopen dan zijn ploegmaats. Hij is ook iemand die niet veel klaagt, maar zich bewijst op het veld. Bovendien heb je bij de nationale ploeg spelers nodig die bij een invalbeurt het verschil kunnen maken."

"Toen ik T2 was bij de Rode Duivels hadden wij Dries Mertens die over die kwaliteit beschikte. Trossard is daar ook een ideale speler voor. De wissels van Tedesco tegen Israël en Frankrijk waren dramatisch", klinkt het nog heel scherp.

Poll: Vind jij ook dat de vervangingen van Tedesco dramatisch waren?

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024