En plots was daar Urbain Spaenhoven: Hoe ook wij totaal verrast waren door de nieuwe T1 bij Geel

En plots was daar Urbain Spaenhoven: Hoe ook wij totaal verrast waren door de nieuwe T1 bij Geel
Donderdag 03 oktober 2024 - 21:20   I   door Redactie

Met Urbain Spaenhoven heeft ASV Geel een nieuwe coach. Dit hadden wij in alle eerlijkheid niet zien aankomen.

Soms word je op de redactie al eens verrast. Een telefoontje van de voorzitter: "Om 9 uur morgenochtend mag er aangekondigd worden dat Urbain Spaenhoven de nieuwe coach van Geel wordt". Hè? Die was toch geen optie?

Of hoe nog eens duidelijk gemaakt wordt dat we zelfs - zo dicht bij de bron - niet altijd goed ingelicht zijn. Er waren al wel wat namen de revue gepasseerd en van een naam waren we heel zeker: Dennis Hamers van Termien.

De coach stond hoog op de verlanglijst, maar was tijdens het huidige seizoen geen optie. Spaenhoven werd in de geruchtenmolen genoemd, maar volgens de club was hij (financieel?) geen optie. Tot maandagavond dus. Plots werd er een akkoord gevonden.

De nervositeit bij Geel was flink gegroeid sinds de nederlaag tegen Turnhout van afgelopen weekend. Nog veel langer wachten op een nieuwe coach zou het enkel maar moeilijker gemaakt hebben. De druk groeide van binnen- en buitenaf. Daarom schakelden sportief directeur Jens Cuypers en voorzitter Fabian Morren een versnelling hoger na het voorbije weekend. 

Als je het dan bekijkt, is de keuze voor Spaenhoven logisch. Ook bij Cuypers en Morren moet het zijn doorgedrongen dat er best een brok ervaring voor de spelersgroep werd geplaatst. Iemand die voor duidelijkheid en structuur kan zorgen.

Torenhoge druk

Spaenhoven heeft pro's en contra's. Hij staat voor iets en heeft in het verleden al meermaals bewezen dat hij een team beter kan maken én naar successen kan leiden. Wat tegen hem spreekt: is zijn grillige clubverleden. Hij wisselde soms sneller van club dan zijn schaduw. Al waren daar ook wel rédenen voor.

De opdracht van Spaenhoven is tweeledig: voor een ommekeer zorgen in de resultaten én weer rust brengen in de club. Het bestuur doet er alles aan om het niet zo te laten blijken, maar de druk is zo groot bij Geel - ook van buitenaf. Dan is iemand met de ervaring van Spaenhoven méér dan welkom. (RVB)

Poll: Vind jij dat Geel met Spaenhoven de juiste keuze maakt?

TAGS  I  Urbain Spaenhoven  I  ASV Geel

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024