Heel pijnlijk: Er wordt grote schande gesproken over RSC Anderlecht

Heel pijnlijk: Er wordt grote schande gesproken over RSC Anderlecht
Vrijdag 04 oktober 2024 - 11:00   I   door Redactie

Bij Real Sociedad is men absoluut niet te spreken over het gedrag van de fans van Anderlecht. Na afloop van de wedstrijd werd er zwaar uitgehaald, ook naar de spelers van RSCA.

"Je kunt niet naar het voetbal komen om een klootzak te zijn", citeert Sporza Sociedad-speler Oyarzabal. "Mensen gaan naar huis omdat er idioten met dingen gooien. De UEFA moet zijn verantwoordelijkheid nemen. We waren al 15 minuten aan het zeggen dat de match gestopt moest worden, maar ze deden niks."

Ook coach Imanol Alguacil was allerminst te spreken over het gedrag van Anderlecht. “Het is een schande. We moesten de partij stopgezet hebben. Iemand zal een einde moeten maken aan deze situatie, want we hebben een serieus probleem. Ik snap ook niet dat de Belgische spelers nog gingen applaudisseren voor die mensen."

Excuses

Anderlecht heeft zich intussen al geëxcuseerd. “We gaan het rapport van de UEFA moeten afwachten om te zien wat er allemaal exact gebeurd is", reageert woordvoerder Mathias Declercq.

"We willen dit als club zonder omwegen veroordelen en we willen ons ook excuseren bij de club en de fans. Dit totaal ontoelaatbaar gedrag heeft geen plaats in het voetbal."

Poll: Vind jij ook dat Anderlecht ver over de schreef ging?

TAGS  I  Real Sociedad  I  Anderlecht

vrijdag 4 oktober 2024

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024