Club Brugge en co bezorgen het Belgische voetbal geweldig nieuws

Club Brugge en co bezorgen het Belgische voetbal geweldig nieuws
Vrijdag 04 oktober 2024 - 09:30   I   door Redactie

De Belgische ploegen hebben het deze week uitstekend gedaan in Europa. Buiten Gent, dat voor een wel erg moeilijke klus stond tegen Chelsea, behaalden alle clubs minstens één punt. Anderlecht, Cercle Brugge en Club Brugge wonnen, Union speelde gelijk.

Club Brugge begon woensdagavond al met de toon aan te geven. Het won in de Champions League met 0-1 op het veld van Sturm Graz. Een dag later won Anderlecht op het veld van Real Sociedad en Union speelde 0-0 thuis tegen FK Bodø/Glimt. Cercle won dan weer met 6-2 van St. Gallen.

Door de drie overwinningen en het gelijkspel doet België nu een uitstekende zaak in de coëfficiëntielijst van de UEFA. Landen zoals Nederland, Portugal en Tsjechië, die de posities rond ons innemen in de ranking, deden deze week allemaal slechter dan de Belgische ploegen.

Ajax speelde bijvoorbeeld gelijk bij Slavia Praag, waardoor twee rechtstreekse concurrenten punten lieten liggen, en speelde Porto gelijk tegen Manchester United. Verder speelde ook Twente gelijk en ging Braga met 3-0 onderuit bij Olympiakos. België staat voorlopig achtste in de stand, maar komt nu wel dichter bij de zevende (Portugal). 

Poll: Van wie was jij het meest onder de indruk deze week?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Union  I  Gent  I  Cercle Brugge

vrijdag 4 oktober 2024

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024