'Basispion bij de Rode Duivels beloont EK met erg fraaie transfer'

'Basispion bij de Rode Duivels beloont EK met erg fraaie transfer'
Woensdag 03 juli 2024 - 20:00   I   door Redactie

Nadat eerder al bekend was geraakt dat Fiorentina Aster Vranckx erg graag wil inlijven, trekt het nu ook aan de mouw van Arthur Theate. Beide Rode Duivels vertoefden met België onlangs nog op het Europees kampioenschap, maar keerden maandag terug naar huis nadat het verloor van Frankrijk.

Waar Vranckx geen enkele minuut mocht maken van bondscoach Domenico Tedesco, werd Theate wel gebruikt. Enkel in de eerste groepswedstrijd tegen Slowakije maakte hij geen minuut. Sindsdien stond hij telkens in de basis. De 24-jarige verdediger kon maandag niet voorkomen dat België roemloos terug naar huis moest keren.

Volgens Corriere dello Sport gaat Fiorentina nu een poging doen om de achttienvoudig international naar Italië te halen. Het meldde zich eerder ook al bij Stade Rennais, maar zij bleven recentelijk nog vasthouden aan een te hoge vraagprijs. Nu zouden de kaarten anders liggen.

Rennais eindigde dit seizoen op een teleurstellende tiende plaats in de Ligue 1, waardoor het naast Europees voetbal greep. Dat en het feit dat Theate graag wil vertrekken, zorgen er nu voor dat de vraagprijs voor de ex-speler van KV Oostende gezakt is naar rond de vijftien miljoen euro. 

Poll: Wat vond jij van de prestaties van Arthur Theate op het EK?

TAGS  I  Arthur Theate  I  Stade Rennais  I  Fiorentina  I  Aster Vranckx

zaterdag 6 juli 2024

vrijdag 5 juli 2024

donderdag 4 juli 2024

woensdag 3 juli 2024