Dit verontrustend nieuws rond Romelu Lukaku bevestigt slap EK

Dit verontrustend nieuws rond Romelu Lukaku bevestigt slap EK
Woensdag 03 juli 2024 - 15:00   I   door Redactie

Er is een opvallende statistiek opgedoken over Romelu Lukaku. Zo liep de topschutter van de Rode Duivels het minst van alle spitsen op het EK. Cristiano Ronaldo, die 39 jaar is, liep zelfs meer dan de 119-voudig international. Een erg trieste statistiek die Lukaku’s teleurstellend EK alleen maar bevestigd.

In het lijstje dat te zien is op de site van Het Nieuwsblad, pronken maar liefst 24 spitsen. Helemaal onderaan: Romelu Lukaku. Met een gemiddelde van 8.52 kilometer per 90 minuten is hij ruimschoots de slechtste van de klas. Ronaldo, op de 23e plaats doet met 9.16 kilometer nog een heel pak beter.

Helemaal bovenaan het lijstje staat de naam van Andrej Kramaric, spits van Kroatië. Hij liep met 11.52 kilometer per 90 minuten exact 3 kilometer meer dan de spits van de Rode Duivels. Afgezien van de spitsen, deden Timothy Castagne en Kevin De Bruyne het wel goed. Zij liepen gemiddeld meer dan 11 kilometer per wedstrijd.

Dat Lukaku zo weinig heeft gelopen op het EK kan wel eens te maken hebben met zijn fysieke paraatheid. Eerder merkte Peter Vandenbempt al op dat Lukaku niet scherp en niet fris leek te zijn. Sommige fans zagen eerder ook al dat Lukaku dikker stond dan anders. 

Poll: Was Lukaku fit genoeg om een rol van betekenis op het EK te spelen?

TAGS  I  Romelu Lukaku  I  Rode Duivels

vrijdag 5 juli 2024

donderdag 4 juli 2024

woensdag 3 juli 2024