Anderlecht krijgt vlak voor nieuwe seizoen zware straf opgelegd

Anderlecht krijgt vlak voor nieuwe seizoen zware straf opgelegd
Donderdag 04 juli 2024 - 10:08   I   door Redactie

Anderlecht zal zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder fans moeten spelen. De club moet deze wedstrijd achter gesloten deuren afwerken als straf voor de incidenten tijdens het stilgelegde bekerduel tegen Standard vorig seizoen. Dat meldt HLN.

Ondanks de mogelijkheid om beroep aan te tekenen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), heeft Anderlecht besloten dit niet te doen. De rellen ontstonden tijdens de achtste finale van de Croky Cup op 7 december, waar Anderlecht met 2-0 won. Fans van Standard gooiden stoeltjes en vuurpijlen richting Anderlecht-aanhangers, die reageerden door projectielen terug te werpen. Scheidsrechter Bram Van Driessche legde de wedstrijd tijdelijk stil.

De schade in het Lotto Park was aanzienlijk: 198 vernielde zitjes, beschadigde toiletten, kapotte lampen, bekladde muren en een vernielde stalen beveiligingsgraad. Ondanks eerdere maatregelen om bezoekende fans te weren, oordeelde het Disciplinair Comité dat Anderlecht één thuiswedstrijd zonder publiek moest spelen.

Poll: Logische straf?

TAGS  I  Anderlecht  I  Sint-Truiden

zaterdag 6 juli 2024

vrijdag 5 juli 2024

donderdag 4 juli 2024