Positie Tedesco wankelt: “Zijn relatie met déze speler vormt groot probleem”

Positie Tedesco wankelt: “Zijn relatie met déze speler vormt groot probleem”
Donderdag 04 juli 2024 - 22:00   I   door Redactie

Volgens Jan Hauspie, journalist van HUMO, kan bondscoach Domenico Tedesco toch niet op beide oren slapen. De job van de Duitser zou wel degelijk in gevaar zijn.

"Zijn positie staat ter discussie, zoveel is duidelijk", benadrukt Hauspie. "Van mij moet hij niet weg, maar de echo’s die ik vanuit het Belgische kamp heb, zijn niet bepaald geruststellend. Vooral bij zijn people management worden grote vraagtekens geplaatst. Of spelers hem nog vertrouwen, zal moeten blijken."

Bovendien zou de 38-jarige Tedesco problemen hebben met het gezag over zijn spelersgroep. Vooral ten opzichte van de ervaren spelers dan. "Zijn relatie met Lukaku vormt het grootste probleem", zegt Hauspie. "Ondanks zijn belabberde toernooi durfde Tedesco hem nooit te wisselen. Spelers weten waarom: de bondscoach vreest Lukaku’s reactie. 

"Lukaku is veruit de sterkste figuur in de kleedkamer. Raakt hij hem kwijt, vreest hij dat de spits die kleedkamer tegen hem opzet, en als het moet het hele land. Vandaar de kritiek die ik her en der al hoorde: dat Tedesco te weinig persoonlijkheid zou hebben", klinkt het bij Hauspie.

Poll: Verwacht jij dat Tedesco moet gaan?

TAGS  I  Jan Hauspie  I  Romelu Lukaku  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

zondag 7 juli 2024

zaterdag 6 juli 2024

vrijdag 5 juli 2024

donderdag 4 juli 2024