Daags na toptransfer voor Zeno Debast: 'Anderlecht incasseert opnieuw miljoenensom'

Daags na toptransfer voor Zeno Debast: 'Anderlecht incasseert opnieuw miljoenensom'
Vrijdag 05 juli 2024 - 09:00   I   door Redactie

Donderdag kwam dan eindelijk het officiële nieuws naar buiten dat Zeno Debast naar Sporting Club de Portugal trekt. De overstap hing al weken in de lucht, maar het EK zorgde ervoor dat de transfer uitbleef. Vier dagen nadat België uitgeschakeld werd, is de overstap nu rond.

Debast, sinds 2010 bij de club, wordt naar verluidt verkocht voor een bedrag van om en bij de zestien miljoen euro, een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen tot twintig miljoen. Een mooie som geld dus voor de Brusselaars, maar daar hoeft het niet bij te blijven.

Zo weet Fabrizio Romano dat Manchester City van plan is om Sergio Gomez te verkopen aan Real Sociedad. Gomez speelde in het seizoen 2022/2023 één jaartje voor Anderlecht, waarna hij voor vijftien miljoen euro verkocht werd aan de Engelse topclub. 

De Brusselaars wisten bij de verkoop een doorverkooppercentage te implementeren. Dat bedraagt 15%. Romano weet dat de deal met Sociedad zo’n negen miljoen euro waard is, waardoor Anderlecht een erg fraaie som van 1.350.000 euro op de rekening mag bijschrijven.

Poll: Deed Anderlecht een goede deal met de transfer van Zeno Debast?

TAGS  I  Anderlecht  I  Zeno Debast  I  Sergio Gomez  I  Manchester City

maandag 8 juli 2024

zondag 7 juli 2024

zaterdag 6 juli 2024

vrijdag 5 juli 2024