"Dit is dé reden waarom de voetbalbond Domenico Tedesco niet zal ontslaan"

Woensdag 03 juli 2024 - 21:00   I   door Redactie

In de podcast Sjotcast EK van Het Nieuwsblad bespraken Yanko Beeckman en Ludo Vandewalle de malaise bij de Rode Duivels. Onder meer de positie van bondscoach Domenico Tedesco werd er in vraag gesteld. Vandewalle weet dat de voetbalbond niet meteen van plan zal zijn om Tedesco te ontslaan.

Allereerst had Het Nieuwsblad een poll uitgebracht waarin het vroeg of Tedesco al dan niet moest aanblijven als bondscoach van de Rode Duivels. Beeckman geeft in de podcast aan dat maar liefst 35% van de stemmers wil dat de Duitse trainer de laan wordt uitgestuurd. 

Daarop vraagt Beeckman aan Vandewalle of het ontslag tot de mogelijkheden behoort. “Het gaat zeker geëvalueerd worden, maar ik denk toch dat hij gewoon gaat blijven, dat is mijn gevoel”, luidt het antwoord. Volgens Vandewalle spelen er verschillende factoren een rol.

De grootste factor is het financiële aspect aan de zaak, zo zegt hij. “Als ze zijn contract moeten verbreken kost dat veel geld. De bond leed vorig jaar een behoorlijk verlies, waardoor ik niet denk dat ze een ontslagpremie willen uitbetalen.” Dat en het feit dat Tedesco de Rode Duivels makkelijk liet kwalificeren voor het EK, zorgen er volgens Vandewalle voor dat Tedesco gewoon zal aanblijven.

Poll: Is het einde van Tedesco bij de Rode Duivels in zicht?

TAGS  I  Domenico Tedesco  I  Rode Duivels

zaterdag 6 juli 2024

vrijdag 5 juli 2024

donderdag 4 juli 2024

woensdag 3 juli 2024