Peter Vandenbempt ziet onheilspellende evolutie bij Rode Duivels: "Helemaal niet te vergelijken"

Peter Vandenbempt ziet onheilspellende evolutie bij Rode Duivels:
Woensdag 03 juli 2024 - 19:00   I   door Redactie

Ook Peter Vandenbempt is erg teleurgesteld in de EK-campagne van de Rode Duivels. De commentator geeft bij Sporza aan niet verrast te zijn dat België zonder veel bravoure verloor van Frankrijk.

“Voor mij was de nederlaag logisch, maar de manier waarop ongelukkig”, vertelt hij. Volgens hem was de 1-0 nog een brave score: “Dat de Duivels het nog hadden kunnen rekken tot de verlengingen kwam vooral omdat Frankrijk niet echt efficiënt was. Een scherpe Mbappé had er 2 of 3 gemaakt”, klinkt het.

Verder ziet Vandenbempt een groot verschil met enkele toernooien geleden: “Maar deze wedstrijd was toch helemaal niet te vergelijken met die uit 2018? Toen was de frustratie groot omdat de Duivels de dominante ploeg waren. Nu hebben we gewoon véél te weinig laten zien tegen een zwak Frankrijk”, aldus de verslaggever.

Dat Frankrijk zo dominant was blijkt uit een opvallende statistiek. Waar het balbezit nog ietwat verdeeld was, hadden de Fransen maar liefst negentien schoten, weliswaar slechts twee daarvan op doel. België had slecht vijf schoten, waarvan ook twee op doel. 

Poll: Had jij de nederlaag tegen Frankrijk zien aankomen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Frankrijk  I  Peter Vandenbempt

zaterdag 6 juli 2024

vrijdag 5 juli 2024

donderdag 4 juli 2024

woensdag 3 juli 2024