'Anderlecht is situatie rond Jan Vertonghen grondig beu en schakelt door op de transfermarkt'

'Anderlecht is situatie rond Jan Vertonghen grondig beu en schakelt door op de transfermarkt'
Woensdag 03 juli 2024 - 16:00   I   door Redactie

Anderlecht wacht bang af op de keuze van aanvoerder Jan Vertonghen. De recordinternational zag zijn contract begin deze week aflopen in Brussel en is bijgevolg transfervrij. Bij Anderlecht willen ze wel nog heel graag door met de centrale verdediger.

Het is nu afwachten wat Vertonghen zal beslissen. Na de wedstrijd tegen Frankrijk, waarin hij met een ongelukkige owngoal ervoor zorgde dat België verloor met 1-0, bleef hij troosteloos voor zich uitstaren. Wellicht spookte toen door zijn hoofd dat dit wel eens de laatste wedstrijd uit zijn voetbalcarrière kon geweest zijn. 

Toch doen ze er in Anderlecht alles aan om Vertonghen te overtuigen om nog één jaar door te gaan, maar desondanks kijken ze in Brussel wel al met één oog naar een mogelijke vervanger. Zo hebben ze interesse om Jesús Orozco Chiquete naar het Lotto Park te halen.

Orozco Chiquete is een drievoudig Mexicaans international die momenteel onder contract staat bij Chivas, uit zijn thuisland. Daar heeft hij nog twee jaar contract. Mocht Vertonghen zijn contract niet verlengen, wilt Anderlecht voluit gaan voor de linksvoetige centrale verdediger. Naar verluidt moet hij wel zes miljoen euro kosten.

Poll: Denk jij dat Jan Vertonghen zijn contract bij Anderlecht gaat verlengen?

vrijdag 5 juli 2024

donderdag 4 juli 2024

woensdag 3 juli 2024