Geel stelt met Bart De Roover (45) nieuwe Non-Sports Director voor: "Ik roep iedereen op die een hart heeft voor Verbroedering"

Geel stelt met Bart De Roover (45) nieuwe Non-Sports Director voor:
Dinsdag 02 juli 2024 - 10:00   I   door Redactie

Verbroedering Geel wil ook op ex-sportief vlak opnieuw hogerop geraken en stelde vrijdag een nieuwe Non-Sports Director aan. Bart De Roover (45) uit Vlimmeren heeft al ideeën om de mensen terug naar het Geelse voetbal te brengen. “Bij Geel kan ik twee passies bij elkaar brengen: voetbal en organiseren.”

Het bestuur van Geel was genoodzaakt om een nieuwe sterke man voor extra-sportieve zaken aan te stellen nadat Algemeen Coördinator Dennis Peeters andere oorden opzocht, een jaar nadat hij met Voetbal24 bij de club kwam.

Volgens voorzitter Fabian Morren kreeg Dennis Peeters een unieke kans om zijn vleugels elders uit te slaan. “Dennis heeft de heropbouw van ASV Geel mee ingeluid”, reageert de Geelse voorzitter. “Ik wil hem voor bedanken voor zijn enorme inzet. Hij maakte van de club organisatorisch opnieuw een geoliede machine. Hij was het centrale aanspreekpunt voor onze vrijwilligers en stroomlijnde het horeca-gebeuren."

"Met de komst van Bart De Roover hopen we op die weg verder te gaan en een nieuwe stap te zetten in de verdere professionalisering van onze club. Jens Cuypers blijft de sportieve lijnen uitzetten, Bart De Roover zorgt voor het extra-sportieve.”

Bij de naam Bart De Roover denkt elke voetballist meteen aan de gewezen profvoetballer die in 1997 met Lierse SK kampioen werd?

“Dat klopt (lacht). Ik ben Bart De Roover, maar niet de bekendere voetballer of trainer Bart De Roover. Uiteraard heb ik dat al duidend keer moeten horen. We zijn geen familie en we zijn elkaar ook nog nooit tegengekomen. Nu dat ik bij Geel actief ben, kan dat er misschien toch nog eens van komen (lacht).”

Welke Bart De Roover heb ik dan wel voor mij?

“Ik ben 45 jaar en woon met mijn vrouw en drie kinderen in Vlimmeren in de Antwerpse Kempen. Ik werk als operationeel manager bij een bouwbedrijf in Rijkevorsel. Maar… ik ben een ingeweken Kempenaar (lacht). Ik ben de liefde gevolgd. Ik ben afkomstig uit Melsele in Oost-Vlaanderen. Daar heb ik bij Svelta Melsele en Sporting Sint-Gilis-Waas gevoetbald in 1ste provinciale. Na de verhuis naar de Kempen heb ik nog bij Weelde in de 3de provinciale gespeeld. Tegenwoordig ben ik nog actief bij de veteranen van Vlimmeren Sport, maar tegenwoordig hou ik mij daar ook vooral met het extra-sportieve bezig: het organiseren van allerlei activiteiten om geld in de kas te brengen.”

Wat houdt je job bij Geel precies in?

“Sinds vrijdag ben ik dan aangesteld als Non-Sports Director. De titel dekt de lading. Ik hou mij dus niet met het sportieve bezig, maar met de organisatie van onder andere de vrijwilligers, de evenementen, de catering en de contacten met de Geelse partners. Ik zet het werk van mijn voorganger verder en hoop daar nog wat extra’s aan toe te voegen.”

Waarom ben jij de geknipte persoon voor deze job?

“Goh, als operationeel manager sta ik ook in voor de goede gang van zaken bij het bouwbedrijf waar ik werk. Alles in goede banen leiden, is mijn dagtaak. Bij Vlimmeren Sport zorg ik voor de organisatie van de evenementen. Bij Geel krijg de kans om mijn twee passies te combineren: organiseren en voetbal.”

Wat wil je in Geel bereiken?

“Mijn doel is in eerste instantie mensen uit de streek opnieuw enthousiasmeren en engageren om naar het stadion te komen en bij de club te betrekken. Geel is een club met een roemrijk verleden en heeft een mooi stadion. Daar kan gerust nog wat volk en sponsors bij. De sportieve resultaten helpen uiteraard om een stadion te vullen, maar daarnaast moeten we de supporters ook op een andere manier warm maken om naar het stadion te komen. Daar ga ik de volgende maanden keihard aan werken. Ik zit vol ideeën, maar veel kan ik nu nog niet zeggen. Ik ben nog maar een paar dagen actief. Ik wil eerst samen zitten met de medewerkers om te kijken wat er allemaal mogelijk is, maar samen gaan we ervoor zorgen dat er weer veel volk naar De Leunen komt. Zo brengen we de club niet alleen op sportief vlak, maar ook extra-sportief hogerop.”

Misschien toch al een tipje van de sluier?

“We spelen in de voorbereiding tegen Sporting Hasselt van de twee voorzitter-BV’s Sam Kerkhofs en Rik Verheye. Rond die wedstrijd heb ik wel ideeën. Hopelijk kunnen we dat op korte termijn realiseren.”

Je mag de Geelse supporters nu al oproepen.

“Ik hoop iedereen die een hart heeft voor Verbroedering Geel en die de voorbije jaren om welke reden dan ook minder of niet is kunnen komen supporteren terug in De Leunen te krijgen. De huidige supporters zorgen al voor een goede sfeer en samen met hen hopen we nog meer mensen te enthousiasmeren. Dus kom zeker naar het stadion. Voor mij is voetbal ook een familiegebeuren en daarom moeten vrouwen en kinderen meer dan welkom zijn in het stadion. Ik hoop dat er zo’n leuke sfeer in het stadion hangt dat we Geel naar het niveau kunnen tillen waar het thuis hoort.” (DJ)

Poll: Ben jij al eens in het Leunenstadion geweest?

TAGS  I  Bart De Roover  I  ASV Geel

woensdag 24 juli 2024

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024