Rafael van der Vaart openhartig over zijn zoon Damián: “Ik vind dit heel moeilijk”

Rafael van der Vaart openhartig over zijn zoon Damián: “Ik vind dit heel moeilijk”
Vrijdag 05 juli 2024 - 17:15   I   door Redactie

Damián van der Vaart, zoon van Rafael van der Vaart en Sylvie Meis, kreeg vorig jaar een contract bij Ajax na zijn overstap vanuit het Deense Esbjerg, waar Rafael als assistent-trainer werkte. "Damián is de volgende Van der Vaart," juichte Ajax destijds op sociale media.

Rafael ervaart de kritiek op zijn zoon echter als zeer storend. In de podcast 'Erben & Renate: Topsportouders' zegt hij: "Ik vind dat heel moeilijk."

Sommigen denken dat Damián alleen bij Ajax speelt vanwege zijn vader. Rafael reageert: "Ajax had ‘m echt niet genomen als hij niet goed genoeg was. Hij mocht daar wel stage lopen omdat ik zijn vader was, dat hebben ze eerlijk gezegd. Maar je moet het zelf laten zien."

Rafael prijst Damián's talent. "Hij heeft een geweldig rechterbeen, zoals Beckham vroeger had." De negatieve online reacties treffen hem echter diep. "Dan lees je toch even de reacties en dan denk je jeetjemina, wat een slechte mensen zijn er."

Ondanks de kritiek blijft Rafael zijn zoon aanmoedigen om van het spel te genieten. "Je bent begonnen omdat je voetbal leuk vindt en dat moet je elke dag uitstralen", benadrukt hij. "Bij Ajax halen ze bijna de ziel uit al die jongens. Het is verschrikkelijk."

TAGS  I  Rafael van der Vaart

maandag 8 juli 2024

zondag 7 juli 2024

zaterdag 6 juli 2024

vrijdag 5 juli 2024