'Spectaculaire terugkeer voor ex-speler van Anderlecht'

'Spectaculaire terugkeer voor ex-speler van Anderlecht'
Zondag 07 juli 2024 - 17:00   I   door Redactie

In de periode dat Vincent Kompany er speler-trainer was, stond Anderlecht dicht bij een terugkeer van Wout Faes. Het jeugdproduct van paars-wit, momenteel aan de slag bij Leicester City, speelde sinds 2012 voor de jeugdploegen uit Brussel. Anderlecht verkocht hem destijds aan KV Oostende.

In Oostende groeide de centrale verdediger uit tot een vaste waarde achterin. Dat leverde hem in 2020 een transfer naar Reims op, waar hij na twee jaar voetballen opnieuw de deur achter zich dichttrok. Deze keer was Leicester City zijn volgende bestemming.

Toch had het niet veel gescheeld of Faes had nooit voor Leicester gespeeld. Het Franstalige Le Soir weet namelijk dat Kompany er destijds alles aan heeft gedaan om de Rode Duivel naar Brussel te halen. Zijn forse inspanning bleken weliswaar tevergeefs te zijn.

Zodoende speelt Faes gewoon in Engeland, waar hij met Leicester dit seizoen opnieuw promotie naar de Premier League wist af te dwingen. Faes was daarbij een erg belangrijke pion. Met in totaal 46 matchen vorig seizoen en daarin twee doelpunten had hij meer dan zijn waarde. 

Poll: Had Faes een goede aanwinst geweest voor Anderlecht?

TAGS  I  Wout Faes  I  Anderlecht  I  Leicester City

woensdag 24 juli 2024

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024