'Verrassende vervanger van Maarten Vandevoordt bij KRC Genk'

'Verrassende vervanger van Maarten Vandevoordt bij KRC Genk'
Maandag 08 juli 2024 - 17:00   I   door Redactie

Genk speelde zaterdag vriendschappelijk tegen Charleroi. De match eindigde op een 3-3 gelijkspel, nadat Charleroi met een 1-2 voorsprong de rust inging. Na afloop van de match was Thorsten Fink, de coach van Genk, erg tevreden over een speler in het bijzonder.

Doelman Hendrik Van Crombrugge mocht van zijn Duitse trainer zaterdag starten aan de match, alleen werd hij na tien minuten noodgedwongen gewisseld nadat hij zich geblesseerd had. Lucca Kiaba mocht daarom de rest van de wedstrijd volmaken.

De amper zestienjarige Belg liet een sterke indruk achter, dat zag ook zijn trainer: “Hopelijk valt de blessure van Hendrik mee, want de spoeling in doel is inderdaad dun", vertelt hij in Het Belang van Limburg. "Maar ik wil wel van de gelegenheid gebruikmaken om een pluim te geven aan Lucca Kiaba. Hij is pas vorige week 16 geworden en heeft het geweldig gedaan."

Met Brad Manguelle (16) en Josue Kongolo (18) speelden er nog twee jonkies mee. Ook zei krijgen tot slot lof van Fink: "Hetzelfde geldt trouwens voor Brad Manguelle en Josue Kongolo. Als je ziet wat zij op hun leeftijd doen, weet je dat we te maken hebben met enkele toptalenten.”

Poll: Wie moet er dit seizoen onder de lat staan bij Genk?

TAGS  I  Genk  I  Hendrik van Crombrugge  I  Lucca Kiaba

woensdag 24 juli 2024

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024