"Jan Vertonghen gaat door bij Anderlecht"

Zondag 07 juli 2024 - 14:00   I   door Redactie

Gaat Jan Vertonghen door bij Anderlecht of niet? Dat is de vraag die zowat iedere Belgische voetballiefhebber bezighoudt nadat de Rode Duivel zijn afscheid aankondigde bij de nationale ploeg. Als het van Damien Marcq afhangt, doet Vertonghen er nog een jaartje bij.

Ik denk dat hij verder gaat bij Anderlecht”, vertelt de ex-speler van Charleroi bij La Vestiaire. “Hij was er vorig seizoen één van de besten, hield het huis recht. Dankzij hem was Anderlecht heel stevig en fysiek sterk. En op die leeftijd word je geleid door het mentale aspect. Als de geest verder wil, zal het lichaam wel volgen”, aldus de Fransman.

Of Marcq ook effectief gelijk krijgt, valt nu af te wachten. De recordinternational, met 157 caps en tien goals, is ondertussen 37 jaar oud. Vorig seizoen miste hij het einde van de competitie door middel van een blessure. Daardoor kon hij niet belangrijk zijn voor de club in de cruciale titelstrijd.

Eerder werd die reden voor ‘revanche’ door La Dernière Heure al aangehaald als mogelijke motivatie om nog een jaar door te gaan. Toch moet hij ook naar zijn lichaam luisteren en hecht hij ook veel belang aan zijn gezin. De komende dagen moeten uitsluitsel brengen. 

Poll: Vind jij dat Vertonghen nog een jaartje moet doorgaan bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Jan Vertonghen

woensdag 24 juli 2024

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024