Ondanks teleurstellend EK: Geweldig goed nieuws over Kevin De Bruyne

Ondanks teleurstellend EK: Geweldig goed nieuws over Kevin De Bruyne
Maandag 08 juli 2024 - 09:00   I   door Redactie

Er is heel wat te doen rond de kwaliteit van het geleverde spel op het EK in Duitsland. Vele fans ergeren zich aan de manier waarop sommige (top)ploegen voor de dag komen. Denk daarbij aan landen als Engeland en Frankrijk, die ondanks het povere spel, toch doorstootten naar de halve finales.

Bij Sporza laat Filip Joos zijn licht schijnen op het zogenaamde mindere niveau. De commentator vindt dat de kritiek veelal onterecht is en zegt zich wel te amuseren: “Ik heb genoten van Zwitserland, Oostenrijk en Turkije”, klinkt het dan ook.

Over het Portugal van ex-bondscoach van België Roberto Martinez is hij minder positief: “Bij Portugal heeft Martinez jammer genoeg geen persoonlijkheid”, is hij van mening. “Hij heeft zich overgeleverd aan Ronaldo, maar heeft een fantastisch team. Doelpunten zeggen ook niet alles, Portugal-Frankrijk was een fantastische wedstrijd. We zien niet altijd kans op kans, het is interlandvoetbal."

Tot slot komt hij nog eens terug op de prestaties van de Rode Duivels en daarbij in het bijzonder Kevin De Bruyne: “Ook dat is voetbal. Wij zijn verwend door City-ball, maar ik vind het wel eens fijn dat er iets anders bestaat. Ik geniet bijvoorbeeld van deze Kevin De Bruyne, het doet mij denken aan die van bij Genk en in Duitsland bij minder begaafde ploegmaats. Het lukt dan niet altijd om die vooruit te trekken”, sluit hij af.

Poll: Ben jij tevreden over de kwaliteit van het voetbal op het EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Filip Joos  I  Kevin De Bruyne

woensdag 24 juli 2024

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024