Striemende kritiek vanuit Engeland voor Kevin De Bruyne

Striemende kritiek vanuit Engeland voor Kevin De Bruyne
Zondag 07 juli 2024 - 19:00   I   door Redactie

Kevin De Bruyne wordt gezien als een van de weinige geslaagde spelers in de selectie van de Rode Duivels op het EK. De aanvoerder van de nationale ploeg toonde zich gedreven, dat was achteraf ook te zien in de afgelegde kilometers. Toch is niet iedereen enthousiast over de middenvelder.

Voormalig Engels international Paul Merson heeft zich bij de podcast Football's Greatest negatief uitgelaten over De Bruyne. Hij is van menig dat KDB geen speciale speler was op het EK. “Je moet goede spelers rond je hebben, anders wordt het moeilijk”, vertelt hij.

Hij gebruikt de speler van Manchester City als voorbeeld: “Dat zie je bij Kevin De Bruyne. Ondanks hoe goed hij is, als hij geen Bernardo Silva, Rodri, Haaland en Foden rond zich heeft, dan is hij niks speciaals. Hij was gewoon een ordinaire speler”, aldus de 21-voudig international.

KDB speelde in alle vier de wedstrijden op het EK telkens in de basis. Hij mocht van bondscoach Domenico Tedesco alle minuten volmaken en dat wist hij te verzilveren met één goaltje in de 2-0 overwinning tegen Roemenië. Voor de rest kon hij zijn stempel niet meteen drukken.

Poll: Geef jij Merson gelijk? Is Kevin De Bruyne een ordinaire speler zonder voldoende steun rond zich?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Kevin De Bruyne

woensdag 24 juli 2024

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024