Niet Lukaku, maar déze Rode Duivel wordt volledig door het slijk gehaald na EK-debacle

Niet Lukaku, maar déze Rode Duivel wordt volledig door het slijk gehaald na EK-debacle
Woensdag 03 juli 2024 - 14:00   I   door Redactie

Er waren niet veel uitblinkers te bespeuren bij de Rode Duivels op het EK in Duitsland. Buiten Koen Casteels stak er geen enkele speler echt met kop en schouders bovenuit. In tegendeel, verschillende pionnen moesten het in de kranten al serieus ontgelden. Daar komt nu een nieuwe naam bij

Zo wordt Leandro Trossard volledig door het slijk gehaald. De aanvaller van Arsenal mocht op het toernooi twee keer starten van bondscoach Domenico Tedesco en wist tegen Roemenië ook in te vallen. Tegen Frankrijk bleef hij 90 minuten op de bank.

Overtuigen kon de ex-speler van Genk niet. Het Franstalige Sudpresse is niet mals voor de 37-voudig international: “Hij is de echte flop van de Belgen van dit EK. Niet goed zijn is één ding. Maar helemaal niets proberen en je persoonlijke kaart trekken tijdens een toernooi, is minstens even erg op professioneel vlak", luidt het erg streng.

Ook Marc Degryse ziet dat het niet wil lukken bij de nationale ploeg: “Hij vindt zijn plaats maar niet bij de Rode Duivels Bij hem speelt het al langer dat hij niet laat zien wat hij wél bij zijn club laat zien", laat hij optekenen bij Het Laatste Nieuws. "Heel af en toe rechtvaardigt hij zijn statuut van basisspeler. Maar op dit EK overtuigde hij niet. Het was opnieuw geen geslaagd toernooi voor Trossard."

Poll: Is de kritiek op Leandro Trossard terecht?

TAGS  I  Leandro Trossard  I  Rode Duivels

vrijdag 5 juli 2024

donderdag 4 juli 2024

woensdag 3 juli 2024