Nederlandse media lachen Rode Duivels vierkant uit: "Ze hebben zich voor schut gezet"

Nederlandse media lachen Rode Duivels vierkant uit:
Woensdag 03 juli 2024 - 17:00   I   door Redactie

Niet alleen uit België krijgen de Rode Duivels de nodige kritiek te verwerken, ook vanuit Nederland klinkt het vernietigend voor Domenico Tedesco en zijn troepen. De Nederlandse analisten hekelen onder meer de voorzichtigheid en het gebrek aan durf bij de Belgen.

“Die Tedesco gaat de volle laag krijgen”, vertelt Youri Mulder bij NPO. “Die heeft vooral heel voorzichtig gespeeld dit EK, daarvoor stond die al bekend in Duitsland.” Daarop reageert John van den Brom: “Het was gewoon niet goed genoeg. Hij gaat het moeilijk krijgen”

Johan Derksen op zijn beurt vond ook dat de Rode Duivels onder hun niveau presteerden: “Ze hebben een slappe indruk nagelaten, terwijl ze toch best wel wat kwaliteit in huis hebben. Voor Jan Vertonghen was het wel pijnlijk om zo het toernooi te verlaten met die jammerlijke own-goal”, klinkt het.

In de podcast Kick-Off van De Telegraaf gaan ze op hetzelfde elan voort: “Het zag er niet uit tegen Frankrijk. Het was laf en slecht”, vertelt Mike Verweij. “Frankrijk en België presteerden zwaar onder de maat. Die Belgen hebben zich echt voor schut gezet.”

Poll: Speelden de Rode Duivels met te weinig lef dit EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

vrijdag 5 juli 2024

donderdag 4 juli 2024

woensdag 3 juli 2024