Grote rel rond 'Vive le Vélo' bij VRT

Grote rel rond 'Vive le Vélo' bij VRT
Donderdag 04 juli 2024 - 14:00   I   door Redactie

Er is grote onvrede bij de kijkers van VRT omwille van het feit dat Vive le Vélo nog niet gestart is. Dat terwijl de Tour al sinds zaterdag weer bezig is.

De Rode Duivels liggen uit het EK en veel mensen kijken nu toch net wat aandachtiger naar de Tour, zeker omdat Remco Evenepoel momenteel tweede staat in de algemene stand. Er is dan ook onbegrip bij de kijkers dat het EK nog zoveel aandacht krijgt en er geen Vive le Vélo is. "Normaal kunnen we genieten van Vive le Vélo, maar moeten het nu stellen met kutvoetbal!", klinkt het onder meer.

“We moesten keuzes maken – ook vanuit budgettair oogpunt”, reageert VRT-woordvoerster Yasmine Van der Borght bij Het Nieuwsblad. “Zo’n voetbalavond laat in veel gevallen geen ruimte voor een uurtje Vive le vélo. Dat al zeker niet gezien de onvoorspelbaarheid van matchen met verlengingen, die een uitzending van Vive le vélo naar bijna middernacht kunnen duwen.”

"We proberen de Tour-actualiteit ook mee te nemen in onze EK-uitzendingen", benadrukt Van der Borght. "Het is dus geen of/of-verhaal. De live verslaggeving van het EK en de Tour lopen naast elkaar en gaan dus niet ten koste van elkaar."

Poll: Mis jij 'Vive le Vélo'?

TAGS  I  Vive le Vélo

zondag 7 juli 2024

zaterdag 6 juli 2024

vrijdag 5 juli 2024

donderdag 4 juli 2024