Het gaat er hevig aan toe: 'Belgische topclubs strijden om sensatie uit eigen land'

Het gaat er hevig aan toe: 'Belgische topclubs strijden om sensatie uit eigen land'
Vrijdag 05 juli 2024 - 11:00   I   door Redactie

Zowel Anderlecht, Club Brugge als KRC Genk strijden om Madi Monamay. Dat is een achttienjarige Belg die momenteel onder contract staat bij het Duitse Bayer Leverkusen. Daar lijkt hij de club relatief goedkoop te mogen verlaten, al zullen de Belgische ploegen moeten afrekenen met fikse concurrentie.

Waar ze niet alleen met elkaar de strijd aangaan, moeten ze ook PSV verslaan om de handtekening van de jonge centrale verdediger, dat weet het Eindhovens Dagblad. PSV deed naar verluidt al verscheidene pogingen om de jeugdinternational aan zich te binden. Telkens werden hun biedingen afgewezen.

Toch willen ze in Eindhoven Monamay maar al te graag vastleggen. Naar verluidt moeten ze daar niet zo gek veel voor betalen. Leverkusen zou namelijk tevreden zijn met een vrij lage prijs, al hoopt het als tegenprestaties wel op een stevig doorverkooppercentage.

De jonge Belg zelf wil aan de slag gaan bij een grote ploeg die volgend jaar meedoet om het kampioenschap. Verder geeft hij ook de voorkeur aan een club die een B-team heeft in het betaaldd voetbal. Met PSV, Anderlecht, Genk én Club heeft hij alvast vier clubs die aan zijn vereisten voldoen.

Poll: Doen de Belgische ploegen er goed aan om in jong Belgisch talent te investeren?

TAGS  I  Anderlecht  I  Genk  I  Club Brugge  I  PSV  I  Madi Monamay

maandag 8 juli 2024

zondag 7 juli 2024

zaterdag 6 juli 2024

vrijdag 5 juli 2024