'Tedesco neemt meteen na EK drastische beslissing over Courtois'

'Tedesco neemt meteen na EK drastische beslissing over Courtois'
Donderdag 04 juli 2024 - 09:00   I   door Redactie

Thibaut Courtois was de grote afwezige bij de Rode Duivels op het EK. Dat had uiteraard alles te maken met zijn dispuut met bondscoach Domenico Tedesco.

Tedesco kan niet echt terugblikken op een geslaagd EK, al kon hij wel rekenen op een sterke Koen Casteels. De doelman slaagde erin om Courtois te doen vergeten. Die discussie hoefde niet gevoerd te worden. Stiekem zal Courtois toch hopen dat Tedesco aan de kant geschoven wordt. Dat lost voor hem het probleem bij de nationale ploeg automatisch op.

Dat is echter wellicht niet het geval. Tedesco zal normaal gesproken mogen aanblijven als coach. Bijgevolg zal Courtois dus weer door één deur moeten kunnen met de bondscoach. Bovendien is die niet van plan om nog een stap in de richting van de doelman van Real Madrid te zetten. Dat meldt Sudpresse.

Courtois kan terugkeren bij de Rode Duivels, maar er is wel een hele duidelijke voorwaarde. Hij moet de eerste stap zetten. Als hij dat niet doet, dan zal er voorlopig geen toekomst meer zijn voor hem bij de nationale ploeg. Dan zullen de Belgen dus doorgaan met Koen Casteels in doel. Het is wel afwachten of Casteels zijn hoge niveau kan aanhouden, want vanaf komend seizoen speelt hij in Saudi-Arabië.

Poll: Vind jij dat Tedesco meer moeite moet doen voor Courtois?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Thibaut Courtois  I  Koen Casteels

zaterdag 6 juli 2024

vrijdag 5 juli 2024

donderdag 4 juli 2024