Na de klap tegen Anderlecht: Er is mogelijk geweldig nieuws op komst voor Club Brugge

Na de klap tegen Anderlecht: Er is mogelijk geweldig nieuws op komst voor Club Brugge
Dinsdag 27 februari 2024 - 08:00   I   door Redactie

Club Brugge staat mogelijk op het punt niet één, maar twee vergunningen te ontvangen voor een nieuw stadion. Een belangrijke ontwikkeling is de positieve beoordeling door een auditeur van de Raad van State, die adviseert de eerdere vernietiging van de eerste vergunning te herzien.

Deze vernietiging was oorspronkelijk uitgesproken door de Raad voor Vergunningsbetwistingen, die oordeelde dat onvoldoende rekening was gehouden met mobiliteitsopmerkingen en de Brugse parkeerverordening.

De stad Brugge, gesteund door Vlaanderen en Club Brugge, heeft deze beslissing aangevochten. "Wij hebben altijd gezegd dat de parkeerverordening wél duidelijk was, dat we als stad afwijkingen konden toestaan", verklaart Franky Demon (CD&V), schepen van Ruimtelijke Ordening.

De zaak wordt in maart bepleit, en een positieve uitkomst zou kunnen betekenen dat de eerste aanvraag alsnog een geldige vergunning wordt. Tegelijkertijd is er een tweede vergunningsaanvraag in behandeling, terwijl tegenstanders van het project bezwaar blijven aantekenen

Poll: Geloof jij in het Brugse stadiondossier?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024